Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Όταν η ΝΔ λειτουργούσε με (πατριωτικούς) κανόνες ηθικής και δεοντολογίας

rigillis
Η κεντροδεξιά παράταξη έχει διασωθεί στα μάτια της κοινωνίας για τις σπουδαίες εθνικές επιλογές αλλά και για τις τίμιες και πατριωτικές συμπεριφορές προσώπων που ηγήθηκαν σε κρίσιμες στιγμές.
Θα ανατρέξουμε όχι πολύ πίσω στο χρόνο, τότε που η Ελλάδα γινόταν ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας με προτροπή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα οφέλη αυτής της μεγάλης επιλογής είναι σε όλους γνωστά όπως είναι γνωστή και η εν γένει μεγάλη εθνική συνεισφορά της ιδίας προσωπικότητας στο μόνοιασμα της Ελλάδας.
Θα σταθούμε στην πατριωτική στάση του Κώστα Καραμανλή να αντισταθεί (με προσωπικό και πολιτικό κόστος) σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα κατά της – επί
σχεδίου – εξαθλίωσης της Ελλάδας. Θα θυμηθούμε τις παραιτήσεις στελεχών του, την εποχή που τα ίδια συμφέροντα κρεμούσαν αθώους στα μανταλάκια και κατέστρεφαν οικογένειες, για να διευκολύνουν το έργο αντίστασης του τότε σπουδαίου Πρωθυπουργού. (βλ. Βατοπέδι). Ο Κώστας Καραμανλής (η ψυχή της παράταξης) όπως και άλλοι αρχηγοί, παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος για να διευκολύνει την αναγέννηση της ΝΔ.
Θα σταθούμε στην πατριωτική στάση του αρχηγού κράτους του Προκόπη Παυλόπουλου που παρά τις επιθέσεις εργάζεται ως διαρκής και φωτεινή φωνή αντίστασης κατά της επιβαλλόμενης λιτότητας από τους δανειστές και υπέρ των εθνικών κυριαρχικών γεωπολιτικών συμφερόντων. Ακόμη η δήλωσή του πως δεν ανεχτεί να είναι ΠτΔ σε μία χώρα εκτός ευρώ, ήταν μία «απειλή» παραίτησης αλλά και σπουδαίας παρέμβασης.
Θα θυμηθούμε επίσης την προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων του από τη θέση του Προέδρου της Βουλής το 2012, και μέχρι της διαλεύκανσης υπόθεσης, όταν κάποια δημοσιογραφικά πιστόλια είχαν «διάθεση» να τον σπιλώσουν και να τον εμπλέξουν σε περίεργες καταστάσεις. Η απόφαση αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διευκόλυνε το έργο της πρώτης πολυκομματικής κυβέρνησης – εν μέσω κρίσης – που καλείτο τότε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και που απειλείτο με αποσταθεροποίηση. Θα θυμηθούμε επίσης την παραίτηση του ιδίου από το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ για να εξυπηρετηθεί η απρόσκοπτη εσωκομματική εκλογική διαδικασία, όταν συμφέροντα ήθελαν να αλλοιώσουν τη βούληση του Νεοδημοκρατικού κόσμου.
Είναι σημαντικά τα παραδείγματα ηθικής, τάξης και πατριωτισμού στη ΝΔ και είναι αυτά που κρατούν ακόμη την κεντροδεξιά ως μία ικανή επιλογή να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, παρά το γεγονός ότι η Μνημονιακή στρατηγική της και η ίδια η ηγεσία της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διείσδυσης στην κοινωνία.
Αναφέρουμε τα παραπάνω για να επισημάνουμε πως η παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι επιβεβλημένη από αξιώματα όταν εμπλέκουν το σύνολο της ΝΔ σε μία προσωπική του υπόθεση στο χώρο της υγείας ή αλλού.
Το αίτημα της Κατερίνας Παπακώστα για παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, μόνο παράλογο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μία ολόκληρη εξεταστική στήνεται για να αποκαλυφθεί ή όχι, το μέγεθος της συμμετοχής σε απιστία ή όχι, κατά του Δημοσίου των Βορίδη – Γεωργιάδη, που στο κάτω – κάτω ποτέ δεν ανήκαν στη ΝΔ.
Ως εκ τούτου η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκδιώξει την παντοτινή Νεοδημοκράτισα Κατερίνα Παπακώστα και όχι τον  επισκέπτη Άδωνι Γεωργιάδη δεν συνάδει με την ιστορία ηθικής της παράταξης. Ακόμη η αντικατάστασή της με πρώην στέλεχος του Ποταμιού, μόνο ως άσκηση όξυνσης μπορεί να χαρακτηριστεί, ως απόρροια κακών συμβούλων και συμβουλών που αποσκοπούν στην αντεθνική συρρίκνωση της παράταξης.
Δικαιολογείται έτσι απόλυτα, γιατί αυτό το κόμμα σήμερα, δεν ξεσηκώνει, δεν εμπνέει, όταν φιλοξενεί περαστικούς Αδώνιδες γαντζωμένους σε μία καρέκλα.
«Ο Κεντροδεξιός» https://kentrodexios.wordpress.com