Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ο ΠΑΟ πρώτα «πάτησε» τη Φενέρ, μετά τον..."έστειλαν αδιάβαστο" οι Τούρκοι

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Με τέσσερα καλάθια στο δεύτερο μέρος, δεν κέρδισε κανείς!
 Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έβαλε... φωτιά στα θεμέλια του ΟΑΚΑ, με την Φενερμπαχτσέ να «σπάει» το πλεονέκτημα της έδρας του Παναθηναϊκού και να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να φτάσει στο φάιναλ φορ της Πόλης. Ο Παναθηναϊκός... πνίγηκε στα λάθη του δευτέρου ημιχρόνου και είδε την Φενέρ να γράφει στο «σπίτι» του το τελικό 58-71, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στα πλέι οφ της Euroleague. Επόμενο ραντεβού την προσεχή Πέμπτη (20/4, 21:00) και πάλι στο ΟΑΚΑ.

 O «πράσινος» ενθουσιασμός του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν και ξέφυγε με +14 (42-28) ξεχάστηκε στα... αποδυτήρια με τη λήξη του ημιχρόνου, και ο μετρ των «break» Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απογοήτευσε τους περίπου 18.500 φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενώ η τουρκική ομάδα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα τη φετινή σεζόν, μετά τον Ολυμπιακό που βγαίνει θριαμβεύτρια από το ΟΑΚΑ.

Λάθη και απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. σημείωσε από 8 πόντους σε τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο αντίστοιχα) δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να απαντήσει στην καλά δομημένη άμυνα της Φενερμπαχτσέ, η οποία όταν ενεργοποίησε και τη δημιουργία της δεν... αγχώθηκε μέχρι το τελικό 58-71.

Από τους «πράσινους» μόνο οι Μάικ Τζέιμς (13π.) και Κέι Σι Ρίβερς (16π.) κατάφεραν να ολοκληρώσουν με διψήφιο αριθμό πόντων.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού από τα 6.75 στην τρίτη περίοδο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Νίκολα Κάλινιτς (16π.) και Μπόμπι Ντίξον (13π.). Ο Κώστας Σλούκας επικεντρώθηκε στο κομμάτι της δημιουργίας, στο οποίο και έδρεψε δάφνες με 5 ασίστ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3 (1), Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Φώτσης, Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Ούντοχ 8, Μαχμούτογλου 23 (5), Αντιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντουβείογλου, Ντατόμε 3 (1).