Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Ε.Ε. θα μετάσχει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα μεταβεί στην Μπρατισλάβα όπου θα μετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας στις 23 και 24 Απριλίου 2017.
Οι εργασίες της Διάσκεψης περιλαμβάνουν δύο θεματικές ενότητες:

«Το μέλλον της Ε.Ε. ως παγκοσμίου παίκτη στο πλαίσιο των υφιστάμενων παγκόσμιων εξελίξεων και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων».
«Μεταφέροντας την κοινοβουλευτική ατζέντα πιο κοντά στους πολίτες στη σύγχρονη εποχή – καλές πρακτικές».
Ο Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου θα παρέμβει με ομιλίες του στο πλαίσιο των συζητήσεων και επί των δύο ενοτήτων.
Επίσης, ο κ. Βούτσης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του, Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Σλοβακίας, κ. Andrej Danko.
Κατά την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης θα παρουσιαστούν, εξάλλου, το έργο της προεδρίας της Σλοβακίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. κατά το 2ο εξάμηνο του 2016 και η πορεία της προεδρίας της Μάλτας κατά το 1ο εξάμηνο του 2017, τόσο στην κυβερνητική όσο και στην κοινοβουλευτική τους διάσταση.
Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι τελικές λεπτομέρειες της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της Europol, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού-δημοκρατικού ελέγχου της.