Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μητσοτάκης: Τέρμα στη «φάμπρικα» των συμβασιούχων -Όχι στην απλή αναλογική

«Πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, δήμαρχοι του νησιού και ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης (φωτο).

Εκφράζοντας τις πάγιες νεοφιλελεύθερες θέσεις του ίδιου και μερίδας του κόμματος του, τμήμα των οποίων εξάλλου υλοποιήσε και από υπουργική θέση, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε: «Δεν νοείται κινητικότητα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης. Μια σωστή κινητικότητα θα κατέγραφε τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και θα δημιουργούσε πρότυπα οργανογράμματα. Προτεραιότητα είναι το εξειδικευμένο προσωπικό. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση βλέπει διαφορετικά τα ζητήματα των προσλήψεων. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες. Και πρέπει, κάποια στιγμή, να σταματήσει η φάμπρικα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Αυτές είναι οι λογικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».
Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόταξε τις βασικές θέσεις του, για προσλήψεις μόνο απόλυτα εξειδικευμένου προσωπικού σε Περιφέρειες και Δήμους και την παράδοση μιας σειράς υπηρεσιών όπως είναι η καθαριότητα ή άλλες υπηρεσίες στους ιδιώτες. Στη βάση αυτή σύμφωνα με την πολιτική της ΝΔ, χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι είτε στην καθαριότητα, είτε σε άλλες υπηρεσίες δεν «καλύπτουν πάγιες και πραγματικές ανάγκες» και μπορούν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν.
«Σκοπός μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να προβάλλουμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού λόγου. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τον λαϊκισμό. Έχει κουραστεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Και δεν θέλει άλλο παχιά λόγια και πλούσια προγράμματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αργότερα κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για “αξιολόγηση στο Δημόσιο, ώστε να επιβραβεύονται οι καλύτεροι υπάλληλοι και να ωφελούνται οι πολίτες”,
Αντίθετοι με απλή αναλογική
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ τάχτηκε κατά της καθιέρωσης της «απλής αναλογικής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υποστηρίζοντας: «Είμαστε αντίθετοι στην έννοια της απλής αναλογικής. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Δήμων. Με την απλή αναλογική θα καταστούν οι Δήμοι μη κυβερνήσιμοι».
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρομενος και στις επικείμενες αλλαγές στο Καλλικράτη, ανέφερε: «Θέλουμε να σας εμπιστευτούμε. Θέλουμε να σας απελευθερώσουμε για να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Θα προχωρήσουμε σε γραφειοκρατική απλοποίηση. Είναι ανάγκη το Κράτος να ασκεί έλεγχο. Αλλά είναι άλλο ο έλεγχος νομιμότητας και άλλο ο έλεγχος σκοπιμότητας. Σκοπός μας είναι να απλοποιήσουμε τα επίπεδα διακυβέρνησης».
Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και το αεροδρόμιο Ηρακλείου. «Στηρίζουμε την πρόταση που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, ώστε ο ΒΟΑΚ να κατασκευαστεί ως έργο σύμβασης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με πληρωμές διαθεσιμότητας σε ένα μακρύ χρονικό διάστημα, δηλαδή χωρίς διόδια» και πρόσθεσε: «Είναι απολύτως κρίσιμο για την αναπτυξιακή δυναμική της Κρήτης να αποκτήσει ένα καινούργιο σύγχρονο αεροδρόμιο, ώστε να προσελκύσει περισσότερες πτήσεις».
aftodioikisi.gr