Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Νίκη "Αστεράτη" για τον Ηρακλή Λεχαίου 2 - 1 τον Αστέρα Δερβενίου

Puggj3mb

Ο διαιτητής και όχι οι παίκτες ήταν ο πρωταγωνιστής στον εκτός έδρας αγώνα του Αστέρα Δερβενίου με τον Ηρακλή Λεχαίου, στον οποίο ο Αστέρας ηττήθηκε με 2 – 1.
Vvsdvbmk Από σοβαρότατα διαιτητικά λάθη προήλθαν τα δύο τέρματα του Ηρακλή (οφσάιντ και ανύπαρκτο πέναλτι), ενώ δεν δόθηκε ένα πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο 2 – 1.
 Ο Ηρακλής, χωρίς να είναι καλύτερος αφού δημιούργησε μόνο δύο-τρεις φάσεις σ’ όλον τον αγώνα, έφυγε νικητής απέναντι σ’ έναν Αστέρα που και πάλι υπέστη άλλον έναν καταποντισμό μετά το 70’. Έβαλε το χεράκι της η διαιτησία, τα έπαιξαν όλα για όλα οι γηπεδούχοι με τέσσερες επιθετικούς, αποχώρησε τραυματίας ο Αντωνόπουλος που μέχρι τότε έκανε καλό παιχνίδι και τελικά οι βαθμοί της νίκης, που διαφαινόταν βέβαιη για τον Αστέρα λόγω της απόδοσης των δύο ομάδων, χάθηκαν.

 Ο αγώνας, που ξεκίνησε με άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω της βροχής που έπεφτε, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Όμως ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και σ’ όλο το α’ μέρος δεν άφησε τον Ηρακλή να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο στην εστία του.
Αντίθετα ο Αστέρας έφτιαξε τέσσερες πολλές καλές ευκαιρίες : με τον Βασιλάρη στο 16΄ που μετά από κόρνερ δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή από τη μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα Ελοκραντάμινεμ του Ηρακλή, με τον Βυζά στο 20’ που μπήκε από τα δεξιά και σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Ελοκραντάμινεμ, με τον Αντωνόπουλο στο 34’ που μετά από δική του ατομική ενέργεια γύρισε τη μπάλα από τη γραμμή του άουτ στο ύψος του πέναλτι αλλά σε χώρο που δεν υπήρχε συμπαίκτης του και με τον Βυζά και πάλι στο 41’ που σούταρε άτσαλα από το ύψος της περιοχής όταν βρέθηκε ολομόναχος μετά από συνδυασμό τριών συμπαικτών του. Προηγούμενα στο 24’ σε σέντρα του Μεντή από τ’ αριστερά, ο ερχόμενος με φόρα και από πίσω Τόλιας με καρφωτή κεφαλιά είχε ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα.
Στα αξιοσημείωτα του α’ μέρους, που ίσως έπαιξε ρόλο στη συνέχεια, είναι μια φάση στο 13’ όταν ο Μετεβελής μέσα στην περιοχή διεκδικώντας την μπάλα από τον Π. Ποτήρη του “πήρε το πόδι” κατά τη διεκδίκηση, με τους παίκτες του Ηρακλή να ζητούν παράβαση και πέναλτι.
 Στο β’ μέρος ο Αστέρας με το υπέρ του αποτέλεσμα εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά ο Ηρακλής έπαιζε πλέον με τέσσερες επιθετικούς και άρχισε να κερδίζει περισσότερες στημένες μπάλες.
Όμως στο 62’ ο Κουτρούλης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Βυζάς σηκώθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της άδειας εστίας. Στο 66’ ο Ψαρρός βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή και ο τερματοφύλακας Ελοκραντάμινεμ προσπάθησε πέφτοντας στα πόδια του να τον σταματήσει. Ο Ψαρρός παραπατώντας από την ενέργεια του τερματοφύλακα κατάφερε να σουτάρει άτσαλα και έστειλε τη μπάλα έξω από την κενή εστία, με τον διαιτητή να μην σφυρίζει ….
 Η αναγκαστική αλλαγή του Αντωνόπουλου και του σχηματισμού της ομάδας στο 68’ έφερε τον Αστέρα να πιέζεται περισσότερο και στο 70’ με την άμυνα του Αστέρα αρκετά ψηλά ο Ξύδης έφυγε στην πλάτη της με τους παίκτες του Αστέρα να ζητούν οφσάιντ.
Ο Παναγιωτόπουλος άργησε χαρακτηριστικά να βγει από την εστία του και να πάει προς τη μπάλα, περιμένοντας ενδεχόμενα το σφύριγμα του διαιτητή και έτσι ο Ξύδης ανενόχλητος έγραψε το 1 – 1. Ο Ηρακλής ακολούθως πίεσε περισσότερο, κερδίζοντας κάποια κόρνερ, αλλά μεγάλη φάση δεν έκανε. Στο 80’ ο μικρόσωμος Αλή έπεσε πολύ εύκολα πιεζόμενος από τον Μαγγίνα και ο διαιτητής, αναλογιζόμενος ενδεχόμενα και τη φάση του α’ μέρους για τον Ηρακλή, έδωσε πέναλτι μέσα σε πολλές διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα. Ο Ξύδης που το κτύπησε, έγραψε το 2 – 1. Ο Αστέρας βγήκε μπροστά να ισοφαρίσει και στο 83’ ο Ιορντάν “καπάκωσε” ρίχνοντας στο έδαφος τον Ψαρρό, με τον διαιτητή αυτή τη φορά να αντιμετωπίζει τη φάση με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι προηγούμενα με τη φάση του Ηρακλή, αφήνοντας τον αγώνα να συνεχιστεί. Στο 87’, Βυζάς έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν σε γύρισμα από τη γραμμή του άουτ του Κουτρούλη, με τη μπάλα να περνά από όλους και να του στρώνεται στο ύψος της περιοχής, σούταρε πολύ άτσαλα και έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Στο δε 91’ ο Ηρακλής είχε κλασσική ευκαιρία, τη μοναδική του στον αγώνα, όταν ο Μπέλλος έφυγε μόνος του, με τους παίκτες της άμυνας του Αστέρα να ανέβει στην επίθεση, αλλά φτάνοντας στο ύψος της περιοχής και κυνηγημένος από τον Μεντή, σούταρε έξω από το δεξιό κάθετο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.
 Ο Αστέρας έχει πολύ σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Αστερή, η οποία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.  Ο βοηθός του κ. Βλαχοπάνος “άφησε” το οφσάιντ από το οποίο προήλθε το πρώτο τέρμα του Ηρακλή, ενώ ό έτερος κ. Βασιλείου δεν έδωσε δικαίωμα για διαμαρτυρίες.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ: Ελοκραντάμινεμ, Τσιφιλιτάκος (59’ Αλή), Μπουλντάς, Ιορντάν, Ζυκάι, Ποτήρης Πετ., Νούλας, Μοριέντες (46’ Ξύδης), Ποτήρης Π., Μπέλλος, Τσοχαντάρης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Φωλιάς, Αντωνόπουλος (68’ λ.τ. Τάφα), Μεντής, Μερκούρης (24’ λ.τ. Ψαρρός), Τόλιας,  Βυζάς

asterasderveniou.gr