Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Η Εύη Τατούλη με Βίβιαν Ρέντινγκ, Κωστή Χατζηδάκη και Φάνη Πετραλιά στα εγκαίνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών

Εμφάνιση 20170303_221547.jpg
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πρέσβεων, διπλωματών, πολιτικών, επιχειρηματιών και στελεχών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που γέμισαν την αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδας την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Εμφάνιση 20170303_232008.jpgΕμφάνιση 20170303_231530.jpgΗ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ, Εύη Τατούλη εκπροσώπησε την Αρκαδία από την πρώτη γραμμή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης που ξεκίνησε την πορεία της στη χώρα μας πραγματοποιώντας την σημαντική αυτή εκδήλωση με επίσημη καλεσμένη τη Βίβιαν Ρέντινγκ, Ευρωβουλευτή, τ. Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τρεις φορές επίτροπο στην Κομισιόν, τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και την αντιπρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης του EUW Μάργκαρετ Χέιλς που βράβευσε τη Φάνη Πάλλη Πετραλία για την συνεισφορά της, ως τέως πρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών.
Εμφάνιση LP1_2867.jpgΣτην εκδήλωση παραβρεθήκαν η Βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρέσβειρα της Αυστρίας Αντρέα Ίκιτς, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Σερβίας Αλεξάνδρα Στάνκοβιτς, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Λουξεμβούργου Michel Grethen, η υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ Ζωή Ράπτη, η Πρόεδρος του Κινεζικού Συλλόγου Γυναικών Ελλάδας Chen Xueyan κ.α.
Εμφάνιση LP1_2090.jpgΗ κα Τατούλη υποδέχθηκε τόσο τους καλεσμένους επισήμους όσο και τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα της Παλαιάς Βουλής και συμμετείχε σε συζητήσεις για τις μελλοντικές δράσεις της Ένωσης που σχεδιάζει με την πρόεδρο Αφροδίτη Μπλέτα και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ιστορικότερης Ένωσης Γυναικών στην Ευρώπη.
Η Παλαιά Βουλή ιδρύθηκε από γυναίκα αλλά δεν φιλοξένησε ποτέ γυναίκες βουλευτίνες
«Η Παλαιά Βουλή, που ιδρύθηκε από μια γυναίκα την Βασίλισσά Αμαλία, αλλά δεν υποδέχθηκε ποτέ γυναίκες βουλευτές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Βίβιαν Ρέντινγκ, αποτέλεσε το πρώτο βήμα παρουσίασης στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, ενώ ακολουθούν πολλές δράσεις με στόχο την πολιτική ενεργοποίηση των γυναικών στη χώρα μας.
Η Λουξεμβουργιανή πολιτικός Βίβιαν Ρέντινγκ στην ομιλία της εξήρε την πρωτοβουλία ίδρυσης του Ελληνικού παραρτήματος «στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία αλλά, δεν επέτρεπε στην αρχαιότητα το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες». Ακόμα και σήμερα όμως, όπως ανέφερε η κα Ρέντινγκ, «το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατατάσσετε σε πολύ χαμηλή θέση σε ολόκληρο τον πλανήτη, όσον αφορά τη συμμετοχή γυναικών βουλευτών σε αυτό, με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 18,3% των μελών του».
Θα στελεχώσουμε και τις 52 Περιφερειακές Ενότητες με γυναίκες επικεφαλής της EUW
Η κα Εύη Τατούλη είχε την ευκαιρία τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και στο δείπνο που παρατέθηκε στην επίσημη προσκεκλημένη να παρουσιάσει τις συνεργάτιδες, της στην Βίβιαν Ρέντινγκ αλλά και στο αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες, μια που πέραν της Αντιπροεδρίας στηνEUW Hellas είναι και επικεφαλής της Ένωσης στην Πελοπόννησο.
Στις ιδιαίτερες συζητήσεις που είχαν η κα Τατούλη, η κα Νικολέτα Πλατανίτη από Αρκαδία, η κα Ελένη Παναγιωτοπούλου από Αργολίδα, και η κα Χρυσαυγή Ατσιδάκου από Λακωνία με την Βίβιαν Ρέντινγκ μοιραστήκαν τον ενθουσιασμό τους για την Ένωση και το μέλλον της αλλά και τους προβληματισμούς τους για την πολιτική ενεργοποίηση των γυναικών στη χώρα μας. Η κα Τατούλη υποσχέθηκε τόσο στην Λουξεμβουργιανή πολιτικό όσο και στην Αντιπρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης Μάργκαρετ Χέιλς να εντείνουν με την Πρόεδρο του Ελληνικού παραρτήματος κα Μπλέτα τις προσπάθειες για στελέχωση και των 52 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας με επικεφαλής γυναίκες μέλη της Ένωσης.

Evi Tatouli