Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Νίκησαν την επιληψία με... κάνναβη!


cannabisepilepsyromanou.jpgΝίκησαν την επιληψία με... κάνναβη!


Περίπου το 14% όσων πάσχουν από επιληψία στην Αυστραλία χρησιμοποιούν φαρμακευτική κάνναβη για να ελέγξουν τις κρίσεις τους, όταν τα αντιεπιληπτικά φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν γίνονται ανεκτά και όταν η επιληψία τους δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί με άλλο τρόπο, αποκαλύπει η πρώτη εθνική δημοσκόπηση που
προσπάθησε να διερευνήσει τις εμπειρίες και τις απόψεις των ατόμων γύρω από τη χρήση της κάνναβης.

Διαβάστε περισσότερα 



venetoclax.jpgΥπό όρους έγκριση θεραπείας για τη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε) ενέκρινε πρόσφατα την άδεια κυκλοφορίας του Venetoclax της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, υπό όρους, ως μονοθεραπεία για τη θεραπεία ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΧΛΛ) που είτε δεν ανταποκρίθηκαν σε άλλες θεραπείες, είτε έχουν έλλειψη στο χρωμόσωμα 17p ή μετάλλαξη του TP53.

Διαβάστε περισσότερα 



elpenfarm.jpgH ELPEN στο πλευρό του Έλληνα φαμακοποιού



Η Ελληνική Φαρμακευτική Βιομηχανία, ELPEN στέκεται  διαχρονικά δίπλα στον Έλληνα Φαρμακοποιό, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια που προωθεί τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των φαρμακείων.

Διαβάστε περισσότερα 



Πρωινό, καφές και άσκηση θωρακίζουν την καρδιά

breakfastcerealromanou33.jpg
Πολύ σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα για την υγεία της καρδιάς. Η μελέτη "Κορινθία", που εκπονήθηκε από μεγάλη ομάδα καρδιολόγων και επιστημόνων άλλων ειδικοτήτων, με κύριο ερευνητή τον καθηγητή Δημήτρη Τούσουλη, Διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και τη συμμετοχή των καρδιολόγων Ε. Οικονόμου, Γ. Λάζαρο, Ε. Χριστοφοράτου και Χ. Χασικίδη, έδειξε πως όσοι καταναλώνουν τακτικά πρωινό εμφανίζουν μικρότερη επίπτωση περιφερικής αγγειακής νόσου και αθηροσκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα 



asthmatickidromanou.jpgΈλλειψη σε βιταμίνη Ε= Παιδιά με άσθμα


Τα παιδιά που οι μαμάδες τους έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χρειαστούν θεραπεία από το άσθμα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργίας, Άσθματος & Ανοσολογίας στην Ατλάντα.

Διαβάστε περισσότερα 



Τι πρέπει να τρώω όταν γυμνάζομαι;

foodexerciseromanou.jpg
Άσκηση και διατροφή. Δύο όψεις ενός νομίσματος που σαν αντάλλαγμα προσφέρουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση. Πώς όμως πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους;

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr