Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Τοποθέτηση του βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιού στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Εμφάνιση gp.jpg
Γ. Ψυχογιός: « Η διαπαιδαγώγηση από μικρή ηλικία παίζει τον πρώτο ρόλο στην οδική συμπεριφορά όλων μας»

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής συνεδρίασε στις 9 Μαρτίου με θέματα πρώτον τη διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στις βαθμίδες της εκπαίδευσης και δεύτερον τις μετακινήσεις πολιτών και την οδική ασφάλεια.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος, ύστερα από την αναλυτική και ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τους φορείς, παρενέβη με τη σειρά του για να τονίσει τη σημασία του ρόλου
της παιδείας στην επίτευξη της οδικής ασφάλειας.
Ειδικότερα ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναγνωρίζοντας την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές, οι οποίες συναντώνται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό στις μεγαλουπόλεις αλλά και στην επαρχία, όπως στην Κορινθία, ενώ αναφέρθηκε και στα διάφορα μικροσυμφέροντα που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση.
Παρόλες όμως τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ο βουλευτής ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που έχει να παίξει η εκπαίδευση από μικρή ηλικία στην ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, ώστε μετά να διεκδικήσει σωστές υποδομές και συμπεριφορές. Είναι το πιο σημαντικό εργαλείο, ώστε να αλλάξει η εικόνα στους δρόμους και την καθημερινότητα.
Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Ψυχογιός, παρατηρείται ότι οι νέοι, οι οποίοι έχουν πάρει την κατάλληλη σχετική παιδεία, είναι πολλές φορές σε θέση να επηρεάσουν θετικά και να καθοδηγήσουν σε σημαντικό βαθμό και τις μεγαλύτερες γενιές, ιδίως τις οικογένειές τους, σε θέματα οδικής και κυκλοφοριακής πρακτικής.
Κρίνεται, λοιπόν, πρωταρχικής σημασίας η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία από την προσχολική ακόμα ηλικία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την αντίληψη και την παιδεία της κοινωνίας συνολικά και συνεπακόλουθα την εικόνα στους ελληνικούς δρόμους. Βάζοντας τα σωστά θεμέλια θα πάψουμε να γινόμαστε μάρτυρες τραγικών περιστατικών στην άσφαλτο, ένα φαινόμενο που δοκιμάζει τη χώρα εδώ και χρόνια και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Κόρινθος, 13.03.2017
Γιώργος Ψυχογιός

Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ