Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ευτυχώς που υπάρχει η Τέχνη…«Σκόρπιες Μνήμες»

Εμφάνιση PAROYSIASH GANA1.jpg
Της Γιώτας Μπάγκα
Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου   έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Ηλιάδα Γκανά παρουσίασε το βιβλίο της «Σκόρπιες Μνήμες», ένα βιβλίο που αφορμάται από την θεώρηση ότι κανένας άνθρωπος δεν έρχεται τυχαία στη ζωή μας και   αναζητά το νόημα και την ουσία των ανθρωπίνων σχέσεων. 
Εμφάνιση δημαρχος1.jpgΤην παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξυλκοκάστρου- Ευρωστίνης  Ηλίας Ανδρικόπουλος και οι αντιδήμαρχοι κ. Δ. Κάσσιος, Π. Καλύβας και Μ. Αλογογιάννης. Παρευρέθηκε επίσης ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Φ. Μπρακούλιας και ο πατέρας Κ. Τσάτσαρης αλλά και πολύς κόσμος από το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο και  κυρίως από την ορεινή Κορινθία  από την οποία  κατάγεται η συγγραφέας. Την παρουσίαση συντόνισε ο πρόεδρος το Δημοτικού Διαμερίσματος  Μάννας Δημήτρης Τζαβέλας και το βιβλίο παρουσίασαν με πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση  η δασκάλα του χωριού κ. Άννα Κυρίτση και η  κ. Φ. Σκόνδρα. Η παρουσίαση των δύο κυρίων έγινε με άψογο τρόπο, ευαισθησία και πολύ καλά Ελληνικά και πραγματικά δημιούργησαν στο κοινό την επιθυμία να διαβάσει το βιβλίο.

Αυτό όμως που προσωπικά με κάνει να γράψω αυτό το άρθρο είναι το γεγονός  ότι  στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ευτυχώς παράγεται και διαχέεται ο πολιτισμός, γιατί άλλωστε η  Τέχνη είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να κρατηθούμε όρθιοι, να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας και να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Γι αυτό λοιπόν,  ευτυχώς που υπάρχει η Τέχνη. Ευτυχώς που γράφονται βιβλία. Ευτυχώς που η Κορινθία μπορεί να δίνει βήμα σε όλους τους ανθρώπους του βιβλίου, της Τέχνης, του πολιτισμού. Ευτυχώς που ο τόπος μας στηρίζει και στηρίζεται στο βιβλίο και στον πολιτισμό….

Giota Baga