Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Λίστα με τα πιο επικίνδυνα μικρόβια από τον ΠΟΥ - Απαιτούνται άμεσα νέα αντιβιοτικά

bacteriae123.jpgΛίστα με τα πιο επικίνδυνα μικρόβια από τον ΠΟΥ - Απαιτούνται άμεσα νέα αντιβιοτικά


Για πρώτη φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εξέδωσε μία λίστα με τα πιο επικίνδυνα μικρόβια, τονίζοντας ότι για την καταπολέμησή τους απαιτείται άμεση παραγωγή νέων αντιβιοτικών.

Διαβάστε περισσότερα 

xanthos_oleo.jpgΣπάνιες παθήσεις: Προς νομοθετική ρύθμιση τα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης


Προς νομοθετική ρύθμιση «οδεύουν» τα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για τις σπάνιες παθήσεις, ενώ παράλληλα συστήνεται και επιτροπή αξιολόγησής τους.

Διαβάστε περισσότερα 

stee234.jpgΑσφαλιστικό: Κατατέθηκε η αίτηση των φυσικοθεραπευτών στο ΣτΕ για ακύρωσή του


Αίτηση για την ακύρωση του νέου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που αναπροσαρμόζει πλήρως τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatromastos.jpgΚαρκίνος του μαστού: Διπλάσιος ο κίνδυνος για τις γυναίκες με πυκνό στήθος


Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Journal of American Medical Association,  διαπίστωσε πως οι γυναίκες με πυκνούς μαστούς έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε περισσότερα 

negative
car accidentsΑμέλεια η κυριότερη αιτία των τροχαίων


Η αμέλεια των οδηγών είναι η κυριότερη αιτία των τροχαίων, με το αλκοόλ, την υπερβολική ταχύτητα και την απόσπαση της προσοχής από το κινητό τηλέφωνο να αποτελούν τρείς παράγοντες που ενοχοποιούνται με μεγάλη συχνότητα στην πρόκληση αυτών των ατυχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα 

firstaide1.jpgΔράσεις για την υγεία που μας αφορούν όλους!


Πόσοι από μας ξέρουν να ασφαλίζουν τον εαυτό τους απ' τους κινδύνους στους οποίους είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι; Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια αν παρευρεθούμε σε κάποιο ατύχημα;

Διαβάστε περισσότερα 

teendiabetes.jpgΠιο πολλές επιπλοκές για τους νέους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2


Νέα μελέτη που έκανε την εμφάνισή της χθες, στις σελίδες της έγκριτης επιθεώρησης Journal of the American Medical Association (JAMA) αναφέρει ότι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 εμφανίζουν πολύ συχνότερα επιπλοκές, σε σχέση με τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1.

Διαβάστε περισσότερα 

walnutsromanou.jpgTα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα!


Μία δίαιτα πλούσια σε καρύδια μπορεί να είναι η απάντηση για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ποιότητα του σπέρματός τους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ζώα, ωστόσο έδειξε με σαφήνεια ότι τα καρύδια μειώνουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων, μια διαδικασία που καταστρέφει τα σπερματικά κύτταρα.

Διαβάστε περισσότερα 

womanhydrationromanou.jpgΞεδιψάστε την επιδερμίδα σας


Η καθημερινή, σωστή ενυδάτωση είναι το κυριότερο βήμα για απαλή και ελαστική επιδερμίδα στο πρόσωπο και στο σώμα. To πρόσωπό μας δεν «διψά» μόνο το καλοκαίρι, αλλά όλον τον χρόνο, για αυτό έχει ανάγκη από καθημερινή ενυδάτωση. Η έλλειψή της κάνει το δέρμα μας να αφυδατώνεται και να μοιάζει γερασμένο. Ας μην ξεχνάμε ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr