Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τελικά η τηλεόραση δεν κάνει τόσο κακό- Ανατρεπτική μελέτη

screentimeromanou.jpgΤελικά η τηλεόραση δεν κάνει τόσο κακό- Ανατρεπτική μελέτη


Τα δεδομένα όλων των προηγούμενων μελετών που ανέφεραν ότι ο χρόνος που τα παιδιά περνούν μπροστά στην οθόνη θα πρέπει να είναι περιορισμένος, έρχεται να ανατρέψει μελέτη του Πανεπιστημίου Stetson των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychiatric Quarterly.

Διαβάστε περισσότερα 

ena_koma_eptsa.jpg1.7 εκ. παιδιά το χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της ρύπανσης του περιβάλλοντος


Το 25% του συνολικού αριθμού θανάτων παιδιών
κάτω των πέντε ετών, παγκοσμίως, οφείλεται στην έκθεση σε ανθυγιεινά ή μολυσμένα περιβάλλοντα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε περισσότερα 

biketrafficjamromanou22.jpgΠοδήλατο στην κίνηση; Μήπως κάνει περισσότερο κακό παρά καλό;


Φανταστείτε να είστε κολλημένος στην κίνηση, πίσω από ένα λεωφορείο και να είστε αναγκασμένος να εισπνέετε το καυσαέριό του. Σίγουρα δεν είχατε αυτό στο μυαλό σας όταν αποφασίζατε να ζήσετε πιο υγιεινά, αφήνοντας το αυτοκίνητο στην άκρη και επιλέγοντας ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας...

Διαβάστε περισσότερα 

celluliteromanou33.jpg9 κινήσεις και... αντίο κυτταρίτιδα!


Η έλευση της άνοιξης θυμίζει στις περισσότερες γυναίκες ότι το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά. Τότε θυμούνται ότι πρέπει να ασχοληθούν με το σώμα τους, καθώς το καυτό ερώτημα "Πώς θα βγω στην παραλία;" επιστρέφει.

Διαβάστε περισσότερα 

mansnoringromanou.jpgΤι πρέπει να κάνει αυτός που ροχαλίζει;


Το ροχαλητό σε κάποιες περιπτώσεις έχει αποτελέσει ακόμη και αιτία... διαζυγίου. Ωστόσο δεν είναι μόνο ενοχλητικό για τον σύντροφο με τον οποίο μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας, αλλά και επικίνδυνο για την υγεία μας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένα άτομο που ροχαλίζει θα πρέπει να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, καθώς το ροχαλητό μπορεί να είναι ένδειξη ή απόδειξη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

r.h.e122.jpgΗ νόσος Πάρκινσον απειλεί τους κοκκινομάλληδες


Οι φυσικοί κοκκινομάλληδες ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν νόσο Πάρκινσον, σύμφωνα με νέα εργαστηριακή μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 

esostrokee1.jpgΔιεθνής διάκριση “ESO Stroke Unit” για το Metropolitan Hospital


Μια ακόμη διεθνής διάκριση για το Μetropolitan Hospital έρχεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “European Stroke Organisation”. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού, στο Μetropolitan απονεμήθηκε το πιστοποιητικό ESO (European Stroke Organisation) για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας - Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΜΑΦ/ ΑΕΕ) του Θεραπευτηρίου.

Διαβάστε περισσότερα 

commonmetwporomanou33.jpg«Κοινό μέτωπο» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών


Κοινή διαμαρτυρία εξέφρασαν με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμο Παπαδημητρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με τις Ενώσεις Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου για την ένταξη στη ρύθμιση των Ληξιπρόθεσμων Επιχειρηματικών Χρεών, το οποίο δεν περιλαμβάνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα 

honeye1.jpgΜια κουταλιά μέλι: Γλυκιά απόλαυση ή κάτι περισσότερο;


Πρόσφατα διάβασα στο twitter, ένα σχόλιο ότι αν τρώμε μια κουταλιά της σούπας μέλι την ημέρα, είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας. Ισχύει; Γράφει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος, Παρασκευάς Παπαχρήστος.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr