Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Η Βουλή τιμά την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η Εθνική Αντιπροσωπεία θα τιμήσει αύριο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Στη συνεδρίαση, που αρχίζει στις 10:00, θα προεδρεύσει η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των κομμάτων και της Κυβέρνησης, ενώ θα παρίστανται γυναίκες που αναδείχθηκαν σε υψηλά θεσμικά αξιώματα.
Στη συνέχεια, στις 12:30, στην Αίθουσα της Γερουσίας, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Έλλη Λαμπρίδη, την παιδαγωγό, συγγραφέα και φιλόσοφο που υπήρξε από τους πρωτεργάτες των αγώνων για τα δικαιώματα της γυναίκας.
Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας της 8ηςΜαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.