Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Βουλευτών και Συντονιστή Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίαςμε τον τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου οι τρεις βουλευτές και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας είχαν συνάντηση με τον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα σχετικά θέματα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
Καταρχάς, τέθηκε στον αν. Υπουργό το ζήτημα των κλοπών σε αγροτικά προϊόντα και υλικά, όπως 
χαλκός και σίδερα, καθώς και των διαρρήξεων σε νοικοκυριά, φαινόμενα τα οποία συναντώνται με μεγάλη συχνότητα σε όλη την Κορινθία. Κατέστη σαφές ότι είναι αναγκαία η άμεση αντιμετώπισή τους με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και καταστολής.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κορίνθου. Με αυτό τον τρόπο αφενός θα υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους πολίτες και αφετέρου θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δημόσιο.
Όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων Κορινθίας ζητήθηκε από τους βουλευτές και το συντονιστή της Ν.Ε. η ενίσχυση με περαιτέρω προσωπικό. Ο Υπουργός ξεκαθάρισε τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν αυτή την περίοδο αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Τέλος, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Κορίνθου, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί εκεί. Κατά πρώτον, ζητήθηκε να υπάρξει ενίσχυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, καθώς και αυστηρός έλεγχος και αναβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας της σίτισης των αλλοδαπών, που είναι ανεπαρκείς. Ειδικότερα, μεταφέρθηκε και το αίτημα δημιουργίας κυλικείου εντός του Κέντρου.
Επίσης, επισημάνθηκε η σημασία τήρησης της εξάμηνης διάρκειας της διοικητικής κράτησης, που γίνεται γενικώς σεβαστή και εφαρμόζεται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το παρελόν, όπου η διοικητική κράτηση αλλοδαπών μπορούσε να ξεπεράσει σε πολλές περιπτώσεις και τα δύο χρόνια.
Τέλος, μεταφέρθηκαν αιτήματα των εκπροσώπων του αστυνομικών υπαλλήλων της Κορινθίας, όπως είχαν διατυπωθεί σε συνάντηση που είχε προηγηθεί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν σε υλικοτεχνικά προβλήματα και στις ανάγκες των Αστυνομικών Τμημάτων του Νομού όσο και του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών.

Κόρινθος, 07.03.2017

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας