Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Όταν το σώμα νυστάζει, αλλά το μυαλό δεν... κοιμάται

conditionedarousalromanou.jpgΌταν το σώμα νυστάζει, αλλά το μυαλό δεν... κοιμάται


Αισθανόσασταν όλη την ημέρα κατάκοπος/η, ήπιατε πάμπολλα φλιτζάνια καφέ για να μείνετε ξύπνιος και όταν φτάσατε στο κρεβάτι, το μάτι ήταν ...γαρίδα; Ίσως πάσχετε από διαταραχή ύπνου, μία δυσυπνία, η οποία οφείλεται στην υπερδιέγερση του οργανισμού στη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα 

cookdinnerromanou.jpgΝα μαγειρέψω ή να φάω απ’ έξω; Τι έδειξε νέα έρευνα


Πριν σηκώσετε το τηλέφωνο, διαβάστε τα παρακάτω: Οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι πιο συχνά, αντί να τρώνε έξω, τείνουν να τρώνε πιο υγιεινά και
ξοδεύεουν λιγότερα για τη διατροφή τους, αποκαλύπτει νέα μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Διαβάστε περισσότερα 

kidsyrupromanou.jpgΠροσοχή στην άσκοπη χορήγηση φαρμάκων στα παιδιά


Σε αναδυόμενο πρόβλημα εξελίσσεται για το δυτικό κόσμο η πολυφαρμακία ή η άσκοπη χορήγηση φαρμάκων, ιδιαίτερα στα παιδιά! Οι ιδιαιτερότητες του άρρωστου παιδιού, η ασυμβατότητα της αρρώστιας με την παιδική ηλικία, η εύκολη πρόσβαση στα φαρμακεία, λειτουργούν δυναμικά και αυξάνουν την πίεση των γονέων προς τους γιατρούς, που και αυτοί με την σειρά τους εμπλέκονται στο πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα 

Stogiatrominiskos.jpgΟστεοαρθρίτιδα στο γόνατο: Ανατρεπτικά δεδομένα για την επίδραση του τρεξίματος


Ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα για την επίδραση του τρεξίματος στην υγεία των γονάτων έχει φέρει η δημοσιοποίηση μιας μελέτης από το Brigham Young University (BYU), η οποία διαπίστωσε ότι τα προ-φλεγμονώδη μόρια στην άρθρωση του γόνατος πραγματικά μειώνονται μετά το τρέξιμο.

Διαβάστε περισσότερα 

dentiste234.jpgΕπικίνδυνη η παραμέληση της στοματικής υγείας - Πώς επιδρά στο σώμα


Η φροντίδα των δοντιών δεν είναι πολυτέλεια ούτε ανάγκη, αλλά απαραίτητη για την προστασία της υγείας. Πολλές μελέτες έχουν συσχετίσει την στοματική υγιεινή με πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να απειλήσουν μέχρι και τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα 

diabetes123ef.jpgΤετραπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη στην Ελλάδα


Περίπου 1 στους 10 Έλληνες έχει διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 3% – 4 % που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.  Τα τελευταία 30 χρόνια ο αριθμός  των ατόμων με διαβήτη στη Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί.

Διαβάστε περισσότερα 

gngennimatas234e.jpgΠαραμένει διασωληνωμένος ο γιατρός που τραυματίστηκε σοβαρά στο ΕΛΠΙΣ


Σοβαρή, αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του 26χρονου ειδικευόμενου γιατρού που, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε στο κενό, εν ώρα υπηρεσίας, στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

Διαβάστε περισσότερα 

glaucoma123e.jpgΓλαύκωμα: Οι άνθρωποι φοβούνται την απώλεια όρασης, αλλά δεν επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο


Έρευνα της Novartis για το γλαύκωμα δείχνει ότι το 85% των ανθρώπων φοβούνται την απώλεια της όρασης, αλλά μόνο το 33%  επισκέπτονται τακτικά τον οφθαλμίατρό τους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr