Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

6 λόγοι για τους οποίους νιώθετε διαρκώς κουρασμένος/η


excessfatigueromanou.jpg6 λόγοι για τους οποίους νιώθετε διαρκώς κουρασμένος/η


Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας αισθανόμαστε κουρασμένοι και αδύναμοι. Αν όμως το αίσθημα αυτό της κούρασης είναι πολύ συχνό, τότε πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα: προσπαθήστε να κοιμάστε περισσότερο, περιορίστε την κοινωνική σας ζωή προς χάριν της ξεκούρασης, προσπαθήσετ να τρώτε πιο υγιεινά, καταναλώνετε περισσότερα υγρά και περιορίστε την κατανάλωση νικοτίνης και αλκοόλ. Αν, παρ’ όλα αυτά, τα συμπτώματα επιμένουν, τότε δεν αποκλείεται να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα 

breakfastfamilyromanou.jpgTα τακτικά γεύματα προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά


Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των γευμάτων μας και πιο συγκεκριμένα, τα μικρά και συχνά γεύματα είναι πολύ σημαντικά όχι απλώς στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά και επειδή μπορούν να
προλάβουν την εμφάνιση συγκεκριμένων παθήσεων, όπως των καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη και του εγκεφαλικού, υποστηρίζει νέα επιστημονική δήλωση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στην επιθεώρηση Circulation.

Διαβάστε περισσότερα 

AFRGAQERGHAERDRGH.jpgΗ οστεοπόρωση "χτυπά" και τους άνδρες


Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η λανθασμένη πεποίθηση ότι οστεοπόρωση είχαν μόνο οι γυναίκες. Όμως νέες έρευνες  καθώς και τεκμηριωμένα επιδημιολογικά στοιχεία  δείχνουν ότι και οι άνδρες πάσχουν από αυτή.

Διαβάστε περισσότερα 

kidsexercisefihtsdepreromanou.jpgΜικρότερο κίνδυνο κατάθλιψης έχουν τα παιδιά που ασκούνται


Η φυσική δραστηριότητα έχει συνδεθεί με μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης στους ενήλικες, ερευνητές του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας ωστόσο, θέλησαν να διαπιστώσουν αν ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά. Για τον σκοπό αυτό, έβαλαν στο στόχαστρο 800 παιδιά ηλικία 6 ετών, τα οποία παρακολούθησαν εκ νέου όταν ήταν 8 και 10 ετών. H φυσική τους δρατηριότητα μετρήθηκε με επιταχυντόμετρα και η ψυχική τους κατάσταση αξιολογήθηκε μέσα από συνεντεύξεις που έκαναν στους γονείς τους.

Διαβάστε περισσότερα 

min.ets.jpgΕξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος


Μία νέα τεχνολογική επανάσταση που έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της σωστής τοποθέτησης της αρθροπλαστικής του γόνατος αποτελεί το σύστημα της εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος (Patient Specific Instruments system, PSI).

Διαβάστε περισσότερα 

nosileftese1.jpg«Φάμπρικα κομματικών αποκεφαλισμών» καταγγέλουν οι νοσηλευτές του ΕΣΥ


Τη λειτουργία «φάμπρικας κομματικών αποκεφαλισμών» στους προϊσταμένους του ΕΣΥ καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ) - ΕΣΥ, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Διαβάστε περισσότερα 

asfsteets.jpgΙΣΑ: Πανιατρική συγκέντρωση - ημερίδα για το ασφαλιστικό


Ο ΙΣΑ διοργανώνει πανιατρική συγκέντρωση – ημερίδα, για το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο και τις δραματικές επιπτώσεις του για τον ιατρικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα 

Εγκαινιάστηκε νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο «Ελπίς»


elpise12.jpgΕγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου «Ελπίς», δυναμικότητας 24 κλινών. Η ανακαινισμένη πτέρυγα θα λειτουργεί πλέον ως Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ)  κλινική με συνολικά 24 κλίνες: 10 στην Οφθαλμολογική και 14 στην ΩΡΛ.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr