Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Tι αποκαλύπτουν οι τρίχες σας για την υγεία σας;

hairbodyhealthromanou.jpgTι αποκαλύπτουν οι τρίχες σας για την υγεία σας;


Όταν οι τρίχες του σώματός μας αλλάζουν χωρίς να έχουμε κάνει εμείς κάτι για να τις αλλάξουμε, είτε μιλάμε για τα μαλλιά μας, είτε για άλλες περιοχές του σώματος, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Η απώλεια τριχών ή η ξαφνική τριχοφυϊα μπορεί να είναι “καμπανάκι κινδύνου” για κάποια αλλαγή που συμβαίνει στο σώμα μας.

Διαβάστε περισσότερα 

redpeppersromanou.jpgΤα καυτερά φαγητά χαρίζουν μακροζωία!


Αγαπάτε τα καυτερά φαγητά; Τότε θα αγαπήσετε και τα αποτελέσματα νέας μελέτης του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, που έδειξε ότι η κατανάλωση κόκκινων, καυτερών πιπεριών χαρίζει μακροζωία! Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση του
συγκεκριμένου τροφίμου συνδέθηκε με μείωση 13% στη συνολική θνησιμότητα- κυρίως σε θανάτους που οφείλονταν σε καρδιαγγειακά συμβάματα και εγκεφαλικά.

Διαβάστε περισσότερα 

cyclehiitromanou.jpgΓυμναστήριο: Λιγότερες επαναλήψεις, καλύτερα αποτελέσματα


Εξαιρετικά αποτελέσματα, σε συντομότερο χρόνο μπορείτε να πετύχετε αν ακολουθήσετε την Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση (HIIT), υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ. Η HIIT είναι μια πολύ εντατική μορφή γυμναστικής. Για χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έπρεπε να γυμνάζονται για ώρες, για να επιτύχουν την αύξηση της αντοχής τους. Τα νέα στοιχεία όμως δείχνουν πως, αν γυμνάζεστε με μικρότερες αλλά πιο έντονες ασκήσεις, χρησιμοποιώντας HIIT, θα αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση γρηγορότερα.

Διαβάστε περισσότερα 

rypansilekanopedioromanou.jpgΣυστάσεις του υπουργείου Υγείας για τη σωματιδιακή ρύπανση


Τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο της Αττικής το σαββατοκύριακο υπενθυμίζει το Υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε περισσότερα 

kist.kok.ob.jpgΚύστη κόκκυγα: Τι ρόλο παίζει η παχυσαρκία και η υπερτρίχωση στις γυναίκες


Παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη κύστης κόκκυγα, αλλά και εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών στις γυναίκες αποτελεί ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν και όσες γυναίκες έχουν υπερτρίχωση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ερευνητών από το Baskent University Faculty of Medicine.

Διαβάστε περισσότερα 

attiko
nosokomeioΑττικόν: Απρόσκοπτη η προμήθεια φαρμάκων στο νοσοκομείο


Στη διάψευση δημοσιεύματος που έκανε λόγο για έλλειψη φαρμάκων, λόγω μη πίστωσης, προχώρησε η διοίκηση του  Γ.Ν. «Αττικόν», διαβεβαιώνοντας ότι η προμήθεια φαρμακευτικού υλικού συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatrokoupeskafe.jpgΜύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη


Και τι δεν έχετε ακούσει για τον καφέ και την καφεΐνη. Τόσο, που αν κάποιος σταματήσει να πίνει καφέ, όλοι επικροτούν την κίνησή του, σαν μια θετική αλλαγή στη διατροφή του. Γενικά, η διακοπή του καφέ τείνει να εξισώνεται με τη διακοπή του τσιγάρου! Είναι, όμως, όντως έτσι; Ας δούμε πιο αναλυτικά κάποιους μύθους και αλήθειες, σε σχέση με την καφεΐνη.

Διαβάστε περισσότερα 

mandepressionromanou.jpgH κατάθλιψη βλάπτει την καρδιά, όσο η παχυσαρκία και η χοληστερόλη


Η κατάθλιψη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα στους άνδρες, όσο την αυξάνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και η παχυσαρκία, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Atherosclerosis, από ερευνητές του κέντρου Helmholtz του Μονάχου, με ερευνητές από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και του Γερμανικού Κέντρου Καρδιαγγειακής Νόσου.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr