Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο χιονιάς σαρώνει τη χώρα

Χάρτης της ΕΜΥ
Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Πελοπόννησο, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στην Αχαΐα χιονίζει στα ορεινά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης, στο ύψος της περιοχής Τριπόταμα. Αμέσως επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και άνοιξαν το δρόμο, ενώ επιχειρούν συνεχώς, από την περιοχή Παγκράτι της Αχαΐας, έως και την Λαμπεία στην Ηλεία, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Στο μεταξύ, στον δήμο Δυτικής Αχαίας συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και ενίσχυση των αγροτών, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τον παγετό.


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αρκαδίας, αίρεται η χθεσινή απόφαση με την οποία ορίζονταν, ότι η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, θα πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ως κατωτέρω:
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Καλαμάτας.
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Πύργου.
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Σπάρτης.
  • Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Άργους.
  • Στο Παλαιό Εθνικό οδικό δίκτυο Τρίπολης – Λεβιδίου - Κανδήλας.
Στην Κορινθία  με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο  :
Από το 45ο χιλ/τρο έως 54ο χιλ/τρο E.O. Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας.
-Από το 50ο χιλ/τρο και άνω Επ.Οδ. Κιάτου-Γκούρας.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Λυκουριάς.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 17ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας-Κιάτου.
-Από το 1ο χιλ/τρο έως 18ο χιλ/τρο Επ. Οδ. Γκούρας- Δερβενίου.
- Από το 1ο χιλ/τρο έως 9ο χιλ/τρο Επ.Οδ. Νεμέας-Κουτσίου-Στιμάγκας