Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΝΔ

samaras-mitsotakis-simitis
Αν κάποιος θα ήθελε να κάνει ένα σοβαρό παραταξιακό και εθνικό απολογισμό στη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υποψηφίου και μετέπειτα ως αρχηγού στη ΝΔ θα έπρεπε να χαλάσει πολύ μελάνι, όχι για την πολιτική ουσία αλλά για τις υπόγειες διεργασίες και τις καραμπόλες συμφερόντων.
Θα αρκεστούμε στα βασικά και ικανά σημεία για να καταλήξουμε στο τέλος για τις συνέπειες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ποιους εξυπηρέτησε αυτή η επιλογή.
Θα μιλήσουμε με δεδομένα και συνοπτικά:

Δεδομένο 1ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπουργοποιήθηκε στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος και «οικογενειακός», κρατήστε το, θα επανέλθουμε όταν χρειαστεί.
Δεδομένο 2ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αδιαφόρησε» για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 με Βαγγέλη Μεϊμαράκη Πρόεδρο της ΝΔ, τόσο που δεν εμφανίστηκε ούτε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς. Άγνωστο αν ψήφισε ΝΔ σε εκείνες τις εκλογές. Από τη συμπεριφορά του κρίνουμε πως μάλλον όχι. Έσπευσε να αμφισβητήσει την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρόλο που είχε φέρει 29% στις εθνικές εκλογές και είχε συσπειρώσει και πάλι την κεντροδεξιά παράταξη, μετά τη διάλυση που επέφερε το δημοψήφισμα επί Αντώνη Σαμαρά. Οι «κακοί» λένε πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξοδέψει για τις εθνικές εκλογές του 2015, τα εκατομμύρια και την ενέργεια που ξόδεψε για την υποψηφιότητά του, η ΝΔ από το 2015 θα ήταν κυβέρνηση και πάλι – όμως με Μεϊμαράκη πρωθυπουργό. Ο νοών…νοείτω!
Δεδομένο 3ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Καραμανλικό Προκόπη Παυλόπουλο ως «ανίκανο» και δεν τον ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δεδομένο 4ο:
Ο σοβαρός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης σε άρθρο του στη Δημοκρατία μίλησε για τους Πασόκους και Ποταμίσιους που συντεταγμένα ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για τα συμφέροντα που ήθελαν για κάποιο «περίεργο» λόγο να σκοτώσουν τον Καραμανλισμό. Ακόμη στο ίδιο άρθρο αναφέρεται η ισχυρή θέληση του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον συσπειρωτικό Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τόσο που έστησε προβοκάτσιες μέσω της Αυγής και άλλων ΜΜΕ εκείνες τις ημέρες. Επίσης ο Μανώλης Κοττάκης μίλησε για τον μεγάλο «οικογενειακό» καβγά μεταξύ Ντόρας και Κυριάκου για την ηγεσία της ΝΔ. Δεν τα λέμε εμείς, ο σοβαρός Μανώλης Κοττάκης.
Δεδομένο 5ο:
Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ άφησαν μια δυνατή οσμή νοθείας αφού ακόμη και σήμερα 35.000 ψήφοι είναι αγνώστου ταυτότητας. Εμείς το είχαμε πει πριν πολύ καιρό. Τώρα το λέει και ο σοβαρός Μανώλης Κοττάκης. Μήπως σχετίζονται με τους εξωκομματικούς στρατούς και την επιτυχή προσπάθεια αλλοίωσης αποτελέσματος από ξένα κέντρα που δεν επιθυμούσαν κανένα «Καραμανλικό» χρώμα στη ΝΔ;
Δεδομένο 6ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε ανώτατος Τραπεζικός υπάλληλος της κυβέρνησης των μεγαλύτερων σκανδάλων στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Αυτόν που ο Κώστας Καραμανλής αποκάλεσε αρχιερέα της διαπλοκής. Η σχέση Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη είναι πολύ στενή. Τόσο στενή, που έκανε ένα «Νεοδημοκράτη» όπως τον Κυριάκο Μητσοτάκη την εποχή του Χρηματιστηρίου, να οριστεί απευθείας από τον Κώστα Σημίτη ως Πρόεδρος Αναπτυξιακού Fund της Εθνικής Τράπεζας με μυθικό μισθό και τεράστια εξουσία.
Δεδομένο 7ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική του κούρσα για την προεδρία της ΝΔ, επέλεξε στενότατους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη να τον βοηθήσουν στον αντιΚαραμανλικό αγώνα κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτή η πολιτική σκέψη έγινε μετέπειτα καθεστώς στη νέα Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πολέμησαν μισθοφορικά με λάσπες και ύβρεις τον Κώστα Καραμανλή τις προηγούμενες δεκαετίες, προήχθησαν ως «Νεοδημοκράτες» ικανοί να γράφουν κυβερνητικό πρόγραμμα και στρατηγική για την γιαλαντζί πλέον Κεντροδεξιά.
Δεδομένο 8ο:
Υπάρχει μία σοβαρή πολιτική και επιχειρηματική διαδρομή που συνδέει τους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη με τους «νεοφιλελεύθερους» του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει ως έδρα τη Γερμανία.
Δεδομένο 9ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχει «σπάσει» με τα μεγαλύτερα επιμελητήρια της χώρας. Μίχαλος και Κόλλιας ούτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να τον βλέπουν καθώς στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο διάλυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπέρ των πολυεθνικών. Σημείωση: ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε να ψηφίσει ούτε στο δικό επιμελητήριο για να στηρίξει τη γαλάζια παράταξη.
Δεδομένο 10ο:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε αρνηθεί στην Μέρκελ την παραλαβή των ελαττωματικών υποβρυχίων και σε επόμενο χρόνο της είχε αρνηθεί τη συνδιαχείριση του μεταναστευτικού με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Κρατήστε τα και αυτά.
Δεδομένο 11ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος Πρόεδρος ΝΔ αποφεύγει συστηματικά να αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία, στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο μεγάλο πατριωτισμό του Κώστα Καραμανλή που αρνήθηκε την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές. (έχουμε γράψει γι αυτό) Αντιθέτως επιτρέπει τον κανιβαλισμό του Κώστα Καραμανλή από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι (όπως έκανε και ο Σαμαράς), αρνούμενος την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης/απάντησης, όταν υβρίζεται ο πρώην Πρωθυπουργός από τους «συντρόφους» του Σημίτη. Είπαμε πιο πάνω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρξε υπουργός του Καραμανλή, θυμάστε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτρέπει να ακούγεται πως η καλύτερη περίοδος διακυβέρνηση της Ελλάδας ήταν αυτή του Κώστα Σημίτη και των σκανδάλων του. Ακόμη τα σύμβολα της ΝΔ υποβαθμίζονται διαρκώς με αποτέλεσμα όλες οι πράξεις και κινήσεις του νέου κόμματος να περιστρέφονται γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη και όχι γύρω από την παράταξη. Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τη ΝΔ με τις γνωστές ιδρυτικές αρχές και αξίες αλλά για ένα οποιοδήποτε πολιτικό όχημα.
Δεδομένο 12ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε τόσες γκάφες και αστοχίες που αν δεν ήταν το «σύστημα» μαζί του, θα είχε τύχει μεγάλης γελοιοποίησης. Τελευταία του γκάφα, η σπουδή του να αρνηθεί το επίδομα στους συνταξιούχους αποζητώντας έτσι μία στήριξη από τη Γερμανία. Ήρθε ως φυσική συνέπεια της μάχης που έδωσε υπέρ των νταβατζήδων καναλαρχών εκθέτοντας όλη την παραδοσιακή ΝΔ.
Δεδομένο 13ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει συγκαλέσει ούτε μία φορά κανένα κομματικό όργανο για να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, ακολουθώντας πιστά τα βήματα του Αντώνη Σαμαρά.
Δεδομένο 14ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός εν δυνάμει πρωθυπουργός που σε όλες τις δημοσκοπήσεις (ακόμη και στις πειραγμένες) έχει ποσοστά δημοφιλίας μικρότερα από το ίδιο του το κόμμα. Το βασικότερο είναι όμως ότι αυτή η Σημιτική Νέα Δημοκρατία, δεν κερδίζει τίποτα από τη φοροκαταιγίδα και τα προβλήματα που διαλύουν την Ελληνική κοινωνία. Το μεγάλο αφήγημα για να ρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ήταν ότι με κλειστές Τράπεζες δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα που οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και η οικονομία διαλυμένη, γιατί η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φτάνει το 40-50% αλλά γλείφεται μεταξύ 20-25%; Ακόμη όμως και το 25% προκύπτει μετά την αποχή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποφασίσουν να επιλέξουν οι απογοητευμένοι της κεντροαριστεράς στο δίλημμα που θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «Siemens και απολύσεις ή αντίσταση», μάλλον θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και τελικά θα μιλούμε για ντέρμπι κοντά στο 15-18%.
Δεδομένο 15ο:
Είναι ψέματα όσα ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι λοχαγοί του με αφορμή την επέτειο από τις εσωκομματικές εκλογές αμφιβόλου αξιοπιστίας, ότι επί των ημερών του ανέστησε τη ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ αναστήθηκε με Βαγγέλη Μεϊμαράκη που συσπείρωσε και πάλι την Κεντροδεξιά στις εθνικές εκλογές του 2015 και πολύ πριν ληφθούν τα αιματηρά επαίσχυντα μέτρα του 3ου Μνημονίου. Αμέσως μετά και ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ακόμη αρχηγός, η ΝΔ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις. Αυτή η πορεία ανεκόπη βίαια από εκείνα τα συμφέροντα που ήθελαν τη ΝΔ μικρή και ελεγχόμενη. Και αν είναι έτσι, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήρε τη ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά που η παράταξη βρισκόταν στο τραγικό 14%; Γιατί δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη διάρκεια προεδρίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και απλά περίμενε μία συντριβή στις εθνικές εκλογές του 2015 που απλά δεν ήρθε;
Δεδομένο 16ο:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε κορυφαίος υπουργός του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα υπουργός Μεταρρυθμίσεων. Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί δεν κατάφερε να κάνει τις σωτήριες μεταρρυθμίσεις ως υπουργός επί τούτω, και θα το καταφέρει τώρα; Σίγουρα δεν του έφταιγε η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, γιατί τώρα το ΠΑΣΟΚ το έχει εντάξει επισήμως μέσα στο κόμμα του.
Συμπεράσματα
  1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει σε ευθεία σύγκρουση με τους Παυλόπουλο – Καραμανλή – Μεϊμαράκη. Ο λόγος είναι προφανής, θέλει να εκθέσει και να εκτεθεί απέναντι στα συμφέροντα υποδούλωσης της Ελλάδας. Ο Καραμανλισμός είναι πλέον η μόνη αξία και ηθικό πολιτικό πλεονέκτημα αυτού του τόπου και σύμφωνα με το σχέδιο εξαθλίωσης της Ελλάδας πρέπει να πεθάνει, για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιτρέψει τον κανιβαλισμό του μέχρις εσχάτων.
  2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κορυφώσει τον πόλεμο στον Καραμανλισμό, αρνούμενος (δια της σιωπής του) την αλλοίωση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και το μεγάλο εθνικό έγκλημα από το ΠΑΣΟΚ των Σημίτη και Παπανδρέου για να μπει η χώρα στο Μνημόνιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον υπέργηρο τότε Κώστα Σημίτη.
  3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για μία Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Ενδιαφέρεται για ένα πολιτικό μόρφωμα συμπαγές που θα εκτελεί εντολές γύρω από συγκεκριμένα συμφέροντα. Άλλωστε με Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο στη Σημιτική ΝΔ είναι προφανές πως δεν μιλούμε για καμία συσπείρωση, είτε φυσικά αυτοδυναμία.
Κάποιοι έχουν επιλέξει τη «Συμφωνία αλήθειας» με τη διαπλοκή.
Εμείς επιλέγουμε τη «Συμφωνία αλήθειας» με το ΦΩΣ και υπερασπιζόμαστε το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com