Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες


Μειώθηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Κορινθία, η κίνηση διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες, από το 10ο χιλιόμετρο, έως το 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας- Δερβενίου.

Στην Αρκαδία, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες,
από το 45ο έως το 54ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας, καθώς και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Μαινάλου, βόρειας και νότιας Κυνουρίας.
Στην Μεσσηνία, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 26ο έως το 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας- Σπάρτης.
Στην Αχαΐα χιονίζει στα ορεινά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης, στα Τριπόταμα. Αμέσως επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και άνοιξαν το δρόμο, ενώ επιχειρούν συνεχώς, από την περιοχή Παγκράτι της Αχαΐας, έως και την Λαμπεία στην Ηλεία, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Στο μεταξύ, στον δήμο Δυτικής Αχαίας συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί κρατική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, καθώς και ενίσχυση των αγροτών, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τον παγετό.