Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Επικίνδυνο το χρόνιο στρες


Tα συναισθήματα μετά την απόλυση

gotfiredromanou.jpg
Τι γίνεται με τους ανθρώπους που χάνουν την δουλειά τους; Τι νιώθουν και πώς βιώνουν τη νέα πραγματικότητα στη ζωή τους; Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που απολύονται από την εργασία του διέρχονται από τα πέντε στάδια της απώλειας, όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί και ονομαστεί από την Dr Elisabeth Kübler-Ross.

Διαβάστε περισσότερα 

Επικίνδυνο το χρόνιο στρες

chronicstressromanou.jpg
«Το σύστημα του stress, είναι ένα σύστημα συναγερμού το οποίο είναι φτιαγμένο για να αντιμετωπίζει οξύ και βραχυπρόθεσμο stress, που διαρκεί ώρες ή, το πολύ, μέρες. Όταν η κατάσταση stress αρχίζει και διαρκεί εβδομάδες έως χρόνια, τότε επηρεάζει και τον εγκέφαλο και το σώμα. Όταν δηλαδή, το stress μετατρέπεται από οξύ σε χρόνιο, τότε κυρίως γίνεται νοσογόνο» ανέφερε ο
καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Χρούσος μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα: «Στρες στον καιρό της κρίσης».

Διαβάστε περισσότερα 

memorizefastromanou.jpgΠείτε το μάθημα σε κάποιον τρίτο, για να το μάθετε!


Οι μαθητές στους οποίους δίνονται πληροφορίες και τους ζητείται αμέσως μετά να τις μεταφέρουν σε κάποιο τρίτο πρόσωπο, θυμούνται τις λεπτομέρειες καλύτερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αναφέρει ερευνήτρια από το Πανεπιστήμιο του Baylor.

Διαβάστε περισσότερα 

katapsiksioariwnets1.jpgΚατάψυξη Ωαρίων: Είναι για ‘μένα;


Καθώς η ηλικία της τεκνοποίησης αυξάνεται, ολοένα και περισσότερες γυναίκες σκέφτονται την κατάψυξη ωαρίων. Όμως η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας υπογονιμότητας. Και παρόλο που για κάθε περίπτωση υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε κάποιες περιπτώσεις η μοναδική λύση είναι η κατάψυξη ωαρίων.

Διαβάστε περισσότερα 

vaee.jpgΑφαίρεση κολοηθών ογκιδίων μαστού με αναρρόφηση


Μια νέα επιλογή έχουν στη διάθεσή τους οι γυναίκες με καλοήθη ογκίδια του μαστού. Τώρα μπορούν να τα αφαιρέσουν με μια νέα, ελάχιστα επεμβατική τεχνική με σύστημα αναρρόφησης.

Διαβάστε περισσότερα 

tonsillectomyromanou.jpgΑμυγδαλεκτομή: Βελτιώνει τον ύπνο των παιδιών;


Σε αυτό το ερώτημα επεχείρησαν να απαντήσουν με μετα-ανάλυση που πραγματοποίησαν, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt, οι οποίοι, σε σύνολο 11 μελετών, βρήκαν πως στις 3 από αυτές, τα παιδιά που είχαν υποστεί αμυγδαλεκτομή εμφάνιζαν μείωση κατά 4,81 βαθμούς στον δείκτη άπνοιας-υπόπνοιας.

Διαβάστε περισσότερα 

Η οξεία γαστρεντερίτιδα στα παιδιά

thumbnail1.jpg
Η οξεία γαστρεντερίτιδα αποτελεί την κυριότερη αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στις αναπτυσσόμενες χώρες,ενώ στις ανεπτυγμένες αποτελεί σημαντικό παράγοντα εισαγωγής στο νοσοκομείο.Εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά,αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσει αρκετά και τους ενήλικες.

Διαβάστε περισσότερα 

ekpaet.jpgΝέοι δρόμοι στη θεραπεία των κοκκιωματωδών νόσων


Η ανακάλυψη νέου μηχανισμού δημιουργίας των πολυπλοειδικών (πολυπύρηνων) γιγαντοκυττάρων, με τη συμβολή της Ιατρικής Σχολής, ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση και θεραπεία των κοκκιωματωδών νόσων του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα 

iatalets.jpgΝέο ιατρείο στο Ηράκλειο


Tην έναρξη λειτουργίας νέου ιατρείου, στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, ανακοίνωσε η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Το νέο ιατρείο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 χάρη  στην ουσιαστική συνδρομή του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα 

ΠΣΦ: Προσοχή ποιος σας κάνει... φυσικοθεραπεία

karfysstogia.jpg
Θα επιτρέπατε σε έναν εποχικό υπάλληλο ενός κέντρου ευεξίας (SPA) να κάνει θεραπεία, ασκώντας προοδευτικά φορτία  στο κάταγμα ισχίου της μητέρας σας; Θα αφήνατε τον γυμναστή του σχολείου των παιδιών σας, να αποκαταστήσει τον έντονο πόνο στη μέση από την κήλη δίσκου; Σας φαίνεται φυσιολογικό να εμπιστευθείτε την νεαρή δασκάλα γιόγκα της φίλης σας να αντιμετωπίσει την κεφαλαλγία τύπου τάσεως του συζύγου σας κάνοντας “ολιστικό” μασάζ στον αυχένα του;

Διαβάστε περισσότερα 

eopyye.jpgΜειώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ



Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών κινήθηκε η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στον ΕΟΠΥΥ, το 2016, συμβάλλοντας στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Οργανισμού προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

nosokomeiosotiriae.jpgΠΟΕΔΗΝ: Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο "Σωτηρία"


Σε μια περίοδο που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, το "ΣΩΤΗΡΙΑ" το μοναδικό οργανωμένο Ειδικό πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας καταρρέει, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr