Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤ. 2015: ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ (ΦΥΣΙΚΑ) ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ

mitsotakis-skylakakhs.jpg

Είναι η εποχή (Σεπτέμβριος 2015) που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως Πρόεδρος της ΝΔ ξανασυσπειρώνει την κεντροδεξιά παράταξη και οδηγεί το κόμμα του στις εθνικές εκλογές.

Θυμίζουμε πως η ΝΔ μόλις είχε βγει από τη χειρότερη περίοδό της, κατέγραφε ποσοστά του 14% μετά την τραγική διαχείριση του δημοψηφίσματος από τον Αντώνη Σαμαρά, όπου ο λαός ψήφισε ΟΧΙ στον Σαμαρά και ΝΑΙ στον Τσίπρα.
Εκείνη την προεκλογική περίοδο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και αρχίζει να φαίνεται πως κάτι δυναμικό και ελπιδοφόρο συμβαίνει. Απλοί άνθρωποι που είχαν αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, άρχισαν να επιστρέφουν στο «σπίτι» τους. Το σπίτι τους με τον πυρσό!

Κάποιοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως ίσως είναι δυνατόν η ΝΔ να πάρει και την παρτίδα. Δεν θα είχε ξαναγίνει, ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε κερδίσει εθνικές εκλογές και δημοψήφισμα πανηγυρικά, να έχανε την εμπιστοσύνη του λαού, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Να σημειώσουμε όμως, πως μέτρα δεν είχαν ληφθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και η προπαγάνδα του αντιμνημονίου δούλευε ακόμη στο φουλ!
Έτσι κάποιοι πολιτικοί ποντίκαροι που «είδαν» και πάλι στη ΝΔ το κόμμα εξουσίας, βρήκαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τους δικούς τους εκβιασμούς εκδούλευσης.
Ένας από αυτούς, ο διεθνούς φήμης (από το ευρωκοινοβούλιο) καιροσκόπος ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, επισκέφτηκε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ζήτησε μία εκλόγιμη θέση για τον ίδιο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και μερικές ακόμη (πάντα εκλόγιμες) για τους συνεργάτες του στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της χώρας. Δηλαδή ζήτησε από τον Μεϊμαράκη να βγάλει έξω τους βουλευτές που είχαν εκλεγεί με σταυρό στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και να βάλει αυτούς της Δράσης με το αντάλλαγμα ότι αυτό το πολιτικό μόρφωμα (της Δράσης) θα στήριζε τη ΝΔ. Πάμε πάλι: ο Σκυλακάκης ήθελε στις εκλογές με λίστα του Σεπτεμβρίου 2015 να μπει στη Βουλή αυτός και οι συνεργάτες του, βγάζοντας έξω τους ήδη εκλεγμένους της ΝΔ από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015! Πάμε πάλι: ο Σκυλακάκης, με μηδέν ψηφοφόρους που για χρόνια πολεμούσε τη ΝΔ και τον ευεργέτη του Κώστα Καραμανλή, ζητούσε να υφαρπάξει θέσεις και αξιώματα χωρίς καμία εκλογική μάχη.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να το πούμε κομψά, πέταξε με τις κλωτσιές έξω από το γραφείο του τον Σκυλακάκη.
Ο λόγος δεν ήταν μόνο ότι ο Σκυλακάκης ήταν θρασύς και εκβιαστικός αλλά και γιατί ο ίδιος και το κόμμα του εκπροσωπούσαν (και εκπροσωπούν) την ελίτ και τους νεοφιλελεύθερους, που είχαν διώξει ψηφοφόρους από τη ΝΔ. Την ώρα λοιπόν της λαϊκής συσπείρωσης για τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2015, ο Σκυλακάκης και οι Σκυλακάκηδες θα έστελναν το λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία και κανένα εκλογικό κέρδος.
Επιπλέον ο Σκυλακάκης μαθημένος για δεκαετίες στην αεργία, είναι λάτρης της εύκολης καρέκλας. Θυμόμαστε πως διορίστηκε στην ευρωβουλή 2009 (ως απαίτησης της οικογένειας Μητσοτάκη προς τον Κώστα Καραμανλή). Κατόπιν και ενώ είχε διαγραφεί από τη ΝΔ ως φιλομνημονιακός παρέμεινε «ανεξάρτητος» ευρωβουλευτής ως το τέλος της θητείας του, απολαμβάνοντας χρυσά εισοδήματα και εξυπηρετώντας πολιτικά μόνο τον εαυτό του! Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες χρυσοπλήρωναν τον Σκυλακάκη για πολλά χρόνια για να εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή μόνο την τσέπη του και κανένα εκλεγμένο Ελληνικό κόμμα.
Αυτός είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης η χρυσή νεοφιλελεύθερη τοξική μεταγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη που ήρθε ως αντάλλαγμα στην στήριξη που προσέφερε ο πρώτος στον δεύτερο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ αλλά και του πολέμου που έκανε ο ίδιος (Σκυλακάκης) το 2015, κατά της ΝΔ, για μην γίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρωθυπουργός.
Αυτή η Σημιτική νέα Νέα Δημοκρατία κάθε ημέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ελκυστική!
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com