Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Πώς πρέπει θα διαχειριστούμε ψυχολογικά την κρίση;

brokemanromanou.jpgΠώς πρέπει θα διαχειριστούμε ψυχολογικά την κρίση;


Σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής κρίσης, ψυχολόγοι και ψυχίατροι συμφωνούν πως το σημαντικότερο είναι να αντιληφθούμε πως πρόκειται για μια γενική κατάσταση, ούτως ώστε να μην προσλαμβάνουμε το γεγονός ότι δεν τα βγάζουμε πέρα ή ότι χάσαμε τη δουλειά μας, ως προσωπική αποτυχία.

Διαβάστε περισσότερα 

supermarketlistromanou.jpgΗ καλή διατροφή ξεκινά από το ...σούπερ μάρκετ


Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι διατροφολόγοι δίνουν μεγάλη σημασία στο θέμα της λίστας αγορών. Όχι μόνο για να μποροέσουμε να κάνουμε τις αγορές που χρειαζόμαστε και να κρατάμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό σε έλεγχο, αλλά και
για να μπορούμε να κάνουμε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα 

generousdogromanou.jpgΣκυλιά, αυτά τα γενναιόδωρα τετράποδα


H γενναιοδωρία θεωρείται ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Παρ’ όλα αυτά, μελέτες έχουν δείξει ότι ποντίκια, χιμπατζήδες και άλλα ζώα επιδεικνύουν αντίστοιχη συμπεριφορά. Οι επιστήμονες Rachel Dale, Friederike Range και οι συνεργάτες τους, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Messerli της Βιέννης, έχουν αποδείξει σε παλαιότερη μελέτη του ότι τα σκυλιά μοιράζονται το φαγητό τους με άλλα ζώα ή και με άλλους σκύλους, ενώ νέα μελέτη τους ήλθε να επιβεβαιώσει το πόσο κοινωνικά και γενναιόδωρα είναι τα σκυλιά.

Διαβάστε περισσότερα 

menopausewomanromanou2.jpgΤι αισθάνεται μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση;


Όταν τα πρώτα σημάδια της εμμηνόπαυσης κάνουν την εμφάνισή τους, η ψυχολογία της γυναίκας αλλάζει, καθώς οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδυάσει τη διακοπή της περιόδου με την έναρξη της τρίτης ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα 

thyroidmythsromanou.jpgΜύθοι και αλήθειες για τον θυρεοειδή


Πολλοί είναι οι μύθοι που υπάρχουν σε σχέση με τον θυρεοειδή μας. Στις γραμμές που ακολουθούν “διαλύουμε” τους σημαντικότερους από αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα 

sleepdeprivedmanromanou.jpgH στέρηση ύπνου «ρίχνει» το ανοσοποιητικό


Πολλοί άνθρωποι λένε ότι “αρρωσταίνουν” όταν δεν κοιμούνται αρκετά, υπό την έννοια ότι δεν λειτουργούν και δεν αποδίδουν ικανοποιητικά. Επιστήμονες από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, απέδειξαν ότι αυτό συμβαίνει και κυριολεκτικά, καθώς βρήκαν ότι η στέρηση ύπνου ρίχνει το ανοσοποιητικό.

Διαβάστε περισσότερα 

kidbreathingmouthe1.jpgΑναπνοή απ’ το στόμα: Οι άγνωστες, αλλά σοβαρές συνέπειες για το παιδί


Βλέπετε συχνά το παιδί σας να αναπνέει από το στόμα; Το ακούτε να ροχαλίζει κάθε βράδυ; Αν ναι, καλό είναι να το εξετάσει προληπτικά ο ορθοδοντικός, γιατί η χρόνια στοματική αναπνοή μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ανάπτυξη των δοντιών και του προσώπου του.

Διαβάστε περισσότερα 

behstogia.jpgCSL Behring: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιχορήγηση για Έρευνα στη Νευροανοσολογία


Έπειτα από τη συνεχιζόμενη μεγάλη επιτυχία των βραβείων Interlaken Leadership Awards, η CSL Behring απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το έκτο έτος του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr