Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές και facebook "όχημα" για μια πιο υγιεινή διατροφή

logo newsletter

healthyfood.jpgΣυνταγές και facebook “όχημα” για μια πιο υγιεινή διατροφή


Με νόστιμες, γρήγορες, φθηνές και υγιεινές συνταγές μαγειρικής και τη βοήθεια social media τα άτομα των μη προνομιούχων τάξεων μπορούν να βοηθηθούν στην υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Διαβάστε περισσότερα 

fh1.ets.jpgΒραβείο στη Roche Hellas για την καμπάνια «forHer»


Με το Ασημένιο  Βραβείο τιμήθηκε η Roche Hellas στην εκδήλωση απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2016, για την ενημερωτική καμπάνια «for HER» που αφορά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και ο καρκίνος των ωοθηκών.

Διαβάστε περισσότερα 

eof1.ets.jpgΔημοσιεύτηκε η λίστα των φαρμάκων που θα διατίθενται εκτός φαρμακείων


Ο ενδεικτικός κατάλογος με τις 40 δραστικές ουσίες που θα περιέχουν τα σκευάσματα, τα οποία θα πωλούνται εκτός φαρμακείων, δημοσιεύτηκε από τον ΕΟΦ, στις 3/11/2016.

Διαβάστε περισσότερα 

winterlight.jpg«Κλειδί» για την ψυχική μας υγεία ο ήλιος!


Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι η έλλειψη ηλιακής ακτινοβολίας, π.χ. στις βόρειες χωρες συνδέεται με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών.Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό έρχεται να επιβεβαιώσει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Young Brigham, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ ανατολής και δύσης του ηλίου, είναι εκείνος που επιδρά καταλυτικά στη διάθεσή μας.

Διαβάστε περισσότερα 

ekab.ets.jpgΜήνυση κατά της Διοίκησης του ΕΚΑΒ από την ΠΟΕΔΗΝ


Σε Μηνυτήρια Αναφορά κατά του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καταγγέλοντας περιστατικά ασθενών που κινδύνεψαν ή ακόμα και έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας κακής διαχείρισης.

Διαβάστε περισσότερα 

kid.fev.ets.jpgΠυρετικοί σπασμοί στα παιδιά: Πόσο επικίνδυνοι είναι και πως αντιμετωπίζονται;


Οι γονείς είναι εξοικειωμένοι με τις εμπύρετες καταστάσεις στα παιδιά. Ωστόσο, όταν το παιδί εκδηλώσει πυρετικούς σπασμούς τότε επικρατεί ανησυχία και φόβος για την επίπτωση τους στην υγεία του. Τι πρέπει να κάνουν;

Διαβάστε περισσότερα 


new.exams.ets.jpgΞεκινά η συνταγογράφηση των νέων εξετάσεων


Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης οι 86 νέες ιατρικές πράξεις, οι οποίες με υπουργική απόφαση εντάσσονται στη λίστα του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα 

eopystogi.jpgΕΕΚΕ: Τελικές οι κατατεθειμένες εκθέσεις των ελεγκτικών εταιρειών στον ΕΟΠΥΥ


Τελικές χαρακτηρίζουν τις «Εκθέσεις Ευρημάτων», που έχουν ήδη κατατεθεί στον ΕΟΠΥΥ με ηλεκτρονικό τρόπο για τον έλεγχο του 2013, οι ελεγκτικές εταιρείες “MedNet Greece S.A”, Total Care Network AE και “PricewaterhouseCoopers Business Solutions AE - Accurate Health Auditing & Consulting AE”, στις απαντητικές επιστολές τους προς την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε), κατόπιν σχετικού αιτήματός της.

Διαβάστε περισσότερα 

l.p.1.ets.jpgLabyrinth Psychotica: Ζήστε για 12 λεπτά όπως ένας ψυχωτικός ασθενής


Τη δυνατότητα να περιπλανηθούν στο λαβύρινθο της ζωής των ψυχωτικών ασθενών και να βιώσουν τα συμπτώματά που τους «βομβαρδίζουν», δίνει στους ενδιαφερόμενος το Labyrinth Psychotica, που θα φιλοξενείται στην Αίγλη Ζαππείου, μέχρι τις 6/11.

Διαβάστε περισσότερα 

smokinghiv.jpgΟροθετικοί: Κινδυνεύουν περισσότερο από το τσιγάρο παρά από τον ίδιο τον ιό


Αν ακολουθούν τη θεραπεία τους, οι καπνιστές οροθετικοί έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από επιλοκές που έχουν να κάνουν με το κάπνισμα, παρά από τον HIV, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύηκε στην επιθεώρηση Journal of Infectious Diseases.

Διαβάστε περισσότερα 

kidpizza.jpgΤα παιδιά τρώνε υπερβολικό αλάτι!


Το πολύ αλάτι είναι γνωστό ότι σχετίζεται με την εμφάνιση υψηλής αρτηριακής πίεσης και με υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, τα παιδιά στις ΗΠΑ καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού από τη συνιστώμενη.

Διαβάστε περισσότερα 
menopausalsex.jpg

Η εμμηνόπαυση «ρίχνει» τη σεξουαλική λειτουργία


Σημαντική πτώση στη σεξουαλική τους λειτουργία εμφανίζουν οι γυναίκες περίπου 20 μήνες πριν και έναν χρόνο μετά την τελευταία τους περίοδο. H πορεία που ακολουθείται από εκεί και έπειτα είναι φθίνουσα, για περίπου μία πενταετία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist σε 1390 γυναίκες και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Menopause.

Διαβάστε περισσότερα