Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η σύνθεση της κυβέρνησης ήρθε από τη Γερμανία ή από την Κουμουνδούρου;

tsipras-merkel
Σε κάθε ανασχηματισμό υπάρχει και ένα αφήγημα. Θεωρώντας πως αυτός ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα των διεθνών ισορροπιών, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Καθυστέρησε πολλούς μήνες να
λάβει μέτρα και συνεπώς χρηματοδότηση για την πατρίδα μας, με αποτέλεσμα οτιδήποτε μας συμβαίνει να είναι σαφώς πολύ χειρότερο από το μνημονιακό 2014*. Αλλά αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι γιατί κάνει ανασχηματισμό;
Θα λέγαμε πως εκτός μάχιμων θέσεων ή και τελείως εκτός κυβέρνησης, μένουν τα πρόσωπα που δημιουργούσαν εμπόδια στην πιστή εφαρμογή του αριστερού μνημονιακού προγράμματος. Για παράδειγμα Κατρούγκαλος, Δρίτσας, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Μάρδας, Αλεξιάδης, Μπαλτάς, εξαφανίστηκαν από τα σημεία όπου δημιουργούσαν εμπόδια ή είχαν παρουσιάσει μνημονιακή ανικανότητα. Η περίπτωση Φίλη είναι ειδική, καθώς έβαζε μπουρλότο στην κοινωνία, χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα, ήτοι κέρδος για την κυβέρνηση που στο μεγαλύτερο μέρος ψηφίζεται από ελληνορθόδοξο ποίμνιο και όχι από κάποιο αριστερό ιδεοληπτικό που ανήκει στο παρελθόν.
Από την άλλη ο πρωθυπουργός έφτιαξε μία ομάδα γύρω του, περισσότερο στενή, που το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει και τη χώρα στις εκλογές. Οι υπερασπιστές του στέμματος, Παππάς, Τζανακόπουλος, θα χτυπούν ο ένας τους νταβατζήδες και άλλος τη ΝΔ, προετοιμάζοντας το «δίλημμα» για τις επερχόμενες εκλογές.
Έτσι ο ανασχηματισμός έγινε για δύο λόγους:
Πρώτον για να τρέξει το μνημόνιο, για να δείξει ο Τσίπρας καλύτερο πρόσωπο προς τους ξένους.**
Δεύτερον επειδή οι αντοχές της κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί, υπάρχει η πιθανότητα της τελικής εικονικής σύγκρουσης με τους νταβατζήδες και πριν την υπογραφή τέταρτου μνημονίου, ο Τσίπρας να οδηγήσει το «εθνικό ναυάγιο» σε εκλογές για να γλυτώσει ότι μπορεί.
Σημειώσεις:
* Μακριά από εμάς η σύγκριση της Ελληνικής ευημερίας μέσα στα χρόνια του μνημονίου. Η Ελλάδα πρέπει να συγκριθεί με την τελευταία εποχή χωρίς «ζυγό», χωρίς μνημόνια και δεν είναι άλλη από την εποχή της διακυβέρνησης από τον πατριώτη Κώστα Καραμανλή. Ο μοναδικός που είπε την αλήθεια, που ζήτησε εθνικό μόνοιασμα και που προστάτεψε την πατρίδα μας από ξένους και εγχώριους κατακτητές.
** Η περίπτωση της συγκυβέρνησης δεν είναι μακριά. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Ο Τσίπρας έχει γλυκαθεί από την εξουσία. Δεν θέλει να βρίσκεται εκτός από την επόμενη κυβέρνηση ή την μεθεπόμενη της απλής αναλογικής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει δώσει τα διαπιστευτήρια στους ξένους, πως και αυτός εφαρμόζει το μνημόνιο εξίσου καλά! Θυμηθείτε το.
«Ο Κεντροδεξιός»