Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Το πρώτο αποτέλεσμα Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε προβάδισμα σε τρία μικροσκοπικά χωριά της πολιτείας Νιού Χαμσαιρ, λαμβάνοντας 32 ψήφους έναντι 25.

firstvoting2
Ήδη στο στο Ντίξβιλ Νοτς, ένα χωριό στο Νιου Χαμσάιρ, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, το οποίο κατά παράδοση ψηφίζει 24 ώρες πριν από την υπόλοιπη Αμερική, ψήφισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις ΗΠΑ ψηφοφόροι ενεργοποιώντας τη διαδικασία των προεδρικών εκλογών.
Οι ψηφοφόροι συγκεντρώνονται τα μεσάνυχτα στην αίθουσα εκδηλώσεων ενός συγκροτήματος χειμερινών σπορ πριν ανοίξουν επίσημα οι κάλπες και ψηφίζουν πρώτοι από όλους τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ. Η καταμέτρηση γίνεται απευθείας, όπως και η ανακοίνωση του αποτελέσματος, ώστε το μικρό χωριό να κατακτήσει την πρώτη θέση σε μία άτυπη κόντρα που διατηρεί με τα γύρω χωριά.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε ένα—πολύ πρώιμο ακόμη, φυσικά—προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε τρία μικροσκοπικά χωριά της πολιτείας Νιού Χαμσαιρ, λαμβάνοντας 32 ψήφους έναντι 25.
Η ψηφοφορία στα χωριά Ντίξβιλ, Χαρτς Λοκέισον και Μίλσφιλντ άρχισε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν αφού ψήφισαν όλοι οι εγγεγραμμένοι. Οι κάτοικοι των τριών χωριών δηλώνουν υπερήφανοι που ψηφίζουν πρώτοι στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η Κλίντον κέρδισε περισσότερες ψήφους στο Ντίξβιλ και στο Χαρτς Λοκέισον, αλλά ο Τραμπ επικράτησε με μεγάλη διαφορά στο Μίλσφιλντ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε ο Guardian, νικήτρια της αναμέτρησης στο απομακρυσμένο χωριό ήταν η Χίλαρι Κλίντον με 4 ψήφους. Δεύτερος ήρθε ο Ντόναλντ Τραμπ με 2 ψήφους και ακολούθησαν ο Γκάρι Τζόνσον και ο Μιτ Ρόμνεϊ με μία ψήφο (το ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε στο 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα).
Το δεύτερο αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στο Millsfield του Νιου Χαμσάιρ, όπου ο Τραμπ συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι 4 της αντιπάλου του, και το τρίτο αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στο Hart’s Location, όπου η υποψήφια των Δημοκρατικών πήρε 17 ψήφους έναντι 13 του Τραμπ.
Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας στο Νιού Χαμσαιρ, οι κοινότητες με λιγότερους από 100 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια να ανοίξουν τις κάλπες τα μεσάνυχτα και να τις κλείσουν αμέσως μόλις όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.