Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ακόμη και ο… ντε Γκωλ θα τον ψηφίσει. Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Φιγιόν

screen-shot-2016-11-24-at-1-06-18-pm
Στην περίπτωσή του, οι δημοσκοπήσεις… λένε την αλήθεια. Το στιγμιαίο πάθος που βιώνουν οι Γάλλοι για τον Φρανσουά Φιγιόν, περίπου προεξοφλεί την επικράτησή του έναντι της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης, παρά το πρόωρο της πρόβλεψης.
Ο… κλώνος της Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως τον περιέγραψε η “Liberation”, ο οποίος σάρωσε στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για τον υποψήφιο που θα στηρίξει η γαλλική Κεντροδεξιά, σαρώνει στις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης απέναντι στον Αλέν Ζιπέ, με ποσοστά 65%-35%.
Ταυτόχρονα, και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων μιας αναμέτρησής του με τη Μαρίν Λεπέν, δείχνουν ότι ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός της περιόδου Σαρκοζί στην Προεδρία, θα… επαναφέρει στη θέση της την καρδιά της Ευρώπης, καθώς θα καταφέρει να σταματήσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
Είναι προφανές ότι, αν χρειαστεί, τον Φιγιόν θα τον ψηφίσουν… και τα δένδρα. Μην σας πούμε.. και οι νεκροί. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο “πατέρας” της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκωλ, θα περίμενε πρώτος στη σειρά πάνω από την κάλπή.

Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr