Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Καλόβολος υπάλληλος; Μικρότερος μισθός!

logo newsletter


ncewomanwork.jpgΚαλόβολος υπάλληλος; Μικρότερος μισθός!


Είστε καλοί και συναινετικοί στη δουλειά σας; Τότε μάλλον παίρνετε τα λιγότερα λεφτά. Ειδικά αν είστε γυναίκα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The European Journal of Work and Organizational Psychology.

Διαβάστε περισσότερα 

pregnancytest.jpgΕλπίδα για τις υπογόνιμες γυναίκες


Nέα ελπίδα δίνουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες.

Διαβάστε περισσότερα 

chocolate.jpgΤαξίδι στην ιστορία της σοκολάτας


Αγαπημένη μικρών και μεγάλων, θεωρείται ένας από τους πιο αμαρτωλούς πειρασμούς του πλανήτη. Ο λόγος, φυσικά, για τη σοκολάτα. Πόσα όμως ξέρετε για την ιστορία της;

Διαβάστε περισσότερα 

thesmoi1ets.jpgΠρος ελληνοκυπριακή συνεργασία σε τομείς της Υγείας και του Φαρμάκου


Για την προοπτική μιας συστηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, σε κρίσιμους τομείς της Υγείας και του Φαρμάκου, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα 

pfsets.jpgΠΦΣ: Παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων και εμβολίων


Άλυτο παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων των φαρμάκων και κυρίως των παιδικών εμβολίων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Διαβάστε περισσότερα 

epnosets.jpgΑνυπόστατες οι φήμες για κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης - ανθυγιεινής εργασίας



Δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται,  διαβεβαιώνει ρητά το Υπουργείο Υγείας, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα 

merckstogia.jpgMerck: Επιχορήγηση 1 εκ. ευρώ για την Καινοτομία στην Ογκολογία


Τους αποδέκτες της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία 2016 (Grant for Oncology Innovation - GOI), οι οποίοι θα μοιραστούν επιχορήγηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για να αναπτύξουν τις αντίστοιχες ερευνητικές πρωτοβουλίες τους, ανακοίνωσε η Merck.

Διαβάστε περισσότερα 

chol.ets.jpgΧολοκυστεκτομή: Μεγάλος ο κίνδυνος από την απειρία του χειρουργού


Η χολοκυστεκτομή είναι μία επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε βαριές επιπλοκές, αν ο χειρουργός είναι άπειρος, καθώς υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης του χοληδόχου πόρου με τη χοληδόχο κύστη.  

Διαβάστε περισσότερα 

welifets.jpgΚήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου: Οι περιορισμοί στην άρση βάρους και ο ρόλος της φυσιοθεραπείας

Περιορισμούς στην άρση βαρών έχουν όσοι υποφέρουν από κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, παρότι η προπόνηση με βάρη μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.

Διαβάστε περισσότερα 

pis.syn.ets.jpgΠΙΣ: Συνάντηση με τις ομοσπονδίες των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών – Τι συζητήθηκε


Συνάντηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τις ομοσπονδίες των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, την Παρασκευή 18/11, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, κ. Μιχαήλ Βλασταράκου.

Διαβάστε περισσότερα