Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Ισχυρός σεισμός στην Κεντρική Αμερική, κίνδυνος για τσουνάμι. Ταυτόχρονα με τον κυκλώνα Ότο

Ισχυρός σεισμός στην Κεντρική Αμερική, κίνδυνος για τσουνάμι
Σαν Σαλβαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, έγινε αισθητή στο Ελ Σαβαδόρ, την Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική την Πέμπτη για να ακολουθήσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι.

Η δόνηση, εστιακού βάθους 33 χιλιομέτρων, έχει επίκεντρο περίπου 154 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο στο Ελ Σαλβαδόρ.
Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο.
Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι υπάρχει κίνδυνος οι παράκτιες περιοχές της χώρας να πληγούν από τσουνάμι.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν στο Twitter ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής λάβει αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Ο πρόεδρος της ΝικαράγουαςΝτανιέλ Ορτέγα κήρυξε την ίδια στιγμή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τη χώρα εξαιτίας του σεισμού, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα την Πέμπτη περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους.
Newsroom ΔΟΛ