Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

«Πάνθηρας» δάγκωσε τον Ηρακλή, «Χ» στη Λιβαδειά, «διπλό» ΠΑΣ στην Κέρκυρα - Το βλέμμα στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη

«Πάνθηρας» δάγκωσε τον Ηρακλή, «Χ» στη Λιβαδειά, «διπλό» ΠΑΣ στην Κέρκυρα
Η μεγάλη νίκη  με 2 - 1, του Πανιωνίου επί του Ηρακλή μέσα στο Καυτανζόγλειο έφερε... ιρανική σφραγίδα και ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην έναρξη της 6ης αγωνιστικής της Super League.
Πρωταγωνιστές του ματς οι δύο Ιρανοί, Μασούντ και Ανσαριφάρντ, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 34΄ και το συμπατριώτη του να «καθαρίζει» το ματς στο 78΄. Για το «Γηραιό» μείωσε στο 85΄ ο Λεοζίνιο, ωστόσο, δεν
κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο. Στις καθυστερήσεις, πάντως, ο Γιαννιώτης έκανε απίστευτη επέμβαση στη βολίδα του Περόνε. Επίσης στις  καθυστερήσεις αποβλήθηκαν, ο Μπεν για τον Πανιώνιο και ο Λουκίνας από πλευράς Ηρακλή, για  αψιμαχία που είχαν.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος (46΄ Καραγκούνης), Μοντέιρο (46΄ Λάμπρου), Ρούσσος, Ιντζόγλου (75΄ Λουκίνας), Λεοζίνιο, Πασάς, Περόνε.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ.Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Γκιοατά, Σιώπης, Αντωνιάδης, Μασούντ, Μασούρας (70΄ Μπεν), Φούντας (88΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (82΄ Ενγκόγκ).

Με το «διπλό» έφυγε από την Κέρκυρα και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε δύσκολα της τοπικής ομάδας την οποία νίκησε με 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ο Βιντάλ, ο οποίος (είχε αντικαταστήσει στο 52΄ τον Μαμπουλού) στο 80΄ με ωραία ενέργεια έκανε το αριστερό σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξε στη εστία της Κέρκυρας.

Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός προηγήθηκε, αλλά η Λάρισα ήταν αυτή που απέσπασε τον βαθμό της ιοπαλίας με σκορ 1 - 1. Στο Α ημίχρονο το παιχνίδι ήταν περισσότερο αναγνωριστικό μοιρασμένο με τον Λεβαδειακό να πιέζει αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού ο Μάντζιος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις μπαλιές στην περιοχή.
Ο Λεβαδειακός στο Β΄ημίχρονο πίεσε και άνοιξε το σκορ στο 55΄ με τον Τόνι Σίλβα αλλά πολύ γρήγορα απάντησε η Λάρισα στο 66΄με τον Ντοντό. 
Η ομάδα της Λιβαδειάς συνέχισε και περίπου 30 λεπτά στο Β Ημίχρονο την πίεση χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί (71΄Μπελγκαζουανί), Σίλβα, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (80΄ Καράμπουε), Μάντζιος.
Λάρισα (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Κόντορ, Φατιόν (80΄Λαμπρόπουλος), Γκόλιας, Ναζλίδης (88’ Ντέλετιτς) , Αναστασόπουλος, (61΄Βαρέλα) Αβραάμ, Ντοντό.
Βέβαια τα βλέμματα όλων βρίσκονται στην κυριακάτικη αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες, διεκδικήτριες του τίτλου, θα αναμετρηθούν στον Πειραιά σε ένα ματς που επιτέλους επιστρέφει με τον χαρακτήρα του κλασικού μεγάλου ντέρμπι!

Και οι δύο προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα την περασμένη αγωνιστική και θα τα δώσουν όλα για την επικράτηση, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, λόγω έδρας.

Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας από την Αρκαδία, ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στη Βέροια, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
(80΄ Βιντάλ)
Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-1
(55΄ Σίλβα - 66΄ Ντοντό)
Ηρακλής - Πανιώνιος 1-2
(85΄ Λεοζίνιο - 34΄ Μασούντ, 78΄ Ανσαριφάρντ)

ΚΥΡΙΑΚΗ
16:00 (Βέροια) Βέροια-ΠΑΟΚ
18:15 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
18: 15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Παναιτωλικός
20:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Ξάνθη) Ξάνθη - Ατρόμητος