Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΟΡΕΙΝΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ: Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και φανουρόπιτες στο ιστορικό εκκλησακι της Παναγίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Μπορεί το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου ( Παναγίας) στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) να μην έγινε Θεία Λειτουργία τον Δεκαπενταύγουστο, την μοναδική ημέρα του χρόνου που πανηγυρίζει.  



Όμως σήμερα Σάββατο 1η Οκτωβρίου, ετελέστει Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και φανουρόπιτες στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας παρουσία πιστών που ανέβηκαν από τα Μεντουργιάνικα, το Δερβένι και τα γύρω χωριά.


 Την Θεία λειτουργία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης π. Ιωάννης Γιαννακάς , ενώ έψαλλαν οι Ιεροψάλτες  κ. κ. Νικόλαος Μπούζας ο Νεότερος, Δημητριος Μπουζας, Νικος Μπουζας ο Παππούς και Κωνσταντίνος Κουσουλός,    των Ιερών Ναών του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεντουριανίκων.
Παρέστησαν ο Αντίδημαρχος .Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ Κων/νος Κουσουλός , ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου Γεώργιος  Κανελλοπουλος. 
 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε δέηση προς τον Αγιο Φανούριο ενώ οι φανουρόπιτες  μαζί με διάφορα γλυκίσματα κεράσματα μοιράστηκαν στον κόσμο. Πολλές ευχαριστίες από το εκκλησιαστικό συμβούλιο στον συμπατριώτη μας Εφέτη κ. Γεώργιο Κουσουλό που πρωτοστάτησε για να  ανοίξει και να λειτουργήσει το ιστορικό Εκκλησάκι της Παναγιάς που έκτισαν οι προγονοί μας στον Κούτο το 1827
 
.