Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και της χαλαζόπτωσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.



 
Σοβαρά τα προβλήματα που προέκυψαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016.
Κυρίαρχο όλων, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Το τραγικό συμβάν συνέβη στην τοπική κοινότητα Ν. Βρυσουλών. Ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους συντοπίτης μας,  Σπύρος Βαλιμήτης, λίγα μέτρα από το σπίτι του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια εκφράζει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλη η Δημοτική αρχή, στην οικογένεια και τους οικείους για τον άδικο χαμό του.

Παράλληλα, η ισχυρή βροχόπτωση στην κοινότητα των Πιτσών μετέτρεψε τους δρόμους σε χείμαρρους. Τα φρεάτια αδυνατούσαν να δεχτούν το μεγάλο όγκο των υδάτων, αφού η βροχή ήταν καταρρακτώδης. Το οδόστρωμα μαζί με τα νερά γέμισε με λάσπες, χώματα και άλλα φερτά υλικά από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Νέα Εθνική Οδό και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.
Επίσης πλημμύρισαν τα ρέματα “Γεώργα” στο Πιτσά και “Αγριολάγκαδο” στο όριο Πιτσών-Λυκοποριάς, λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων που δέχτηκαν.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν ακόμη και στο ορεινό οδικό δίκτυο, κυρίως στην Κορφιώτισσα και τις Ν. Βρυσούλες. Αρκετές είναι και οι ζημιές που έγιναν στις αγροτικές καλλιέργειες.
Στα σημεία όπου δημιουργήθηκαν πρόβλημα, έσπευσαν συνεργεία του Δήμου, σε μια προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης