Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Καραμανλής προειδοποίησε για τις απειλές Ερντογάν

karamanlis-erdogan
Είχαμε εγκαίρως αποκωδικοποιήσει το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή στην Κυριακάτικη Realnews. Μιλούσε ξεκάθαρα για κινδύνους απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, από τη στιγμή που η κρίση έχει αφαιρέσει επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. 
Συγκεκριμένα ανέφερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τα λεγόμενα  του Κώστα Καραμανλή: «Η οικονομική κρίση υπονομεύει ακατάπαυστα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΕΔ. Με το πραξικόπημα στην Τουρκία, απλά επιβεβαιώθηκαν όσοι θεωρούν ότι τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας.»
Μεταφράζουμε:

 H Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην εμπειρία μίας νέας εποχής Σημίτη όπου νησιά θα παραδοθούν στους Τούρκους, και λόγω χαμηλής επιχειρησιακής δυναμικής αλλά και γιατί η κυβέρνηση της αριστεράς έχει «προφανώς» άλλα εθνικά αντανακλαστικά που έχουν αποτυπωθεί με το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες.
Και φτάνουμε, μερικές ημέρες μετά, που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. «Με τη Συνθήκη της Λωζάννης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» είπε ο μεγάλος Σουλτάνος!!
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Πως η Ελλάδα κινδυνεύει! Και μάλιστα άμεσα! Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να γίνει ο νέος Κώστας Σημίτης. Τα πιστεύω της «αριστεράς» στα θέματα εθνικής κυριαρχίας είναι γνωστά. Η χαλαρότητά τους για τα σύνορά μας έχει φανεί από την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού. Επιπλέον η Ελλάδα είναι φτωχή και διχασμένη. Η καλύτερη στιγμή για Αλβανούς και Τούρκους που διεκδικούν εδάφη και πλούτη. Αφού εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα… να σκεφτούν έτσι.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει σε ένα τυχοδιωκτικό ΣΥΡΙΖΑ κυριευμένο από ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς να αντιμετωπίσει την διατυπωμένη πλέον απειλή από την Τουρκία.
Η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Χρειάζεται ένα Πρωθυπουργό, ένα ηγέτη που να ενώσει. Η άλωση της Ελληνικής οικονομίας θα οδηγήσει σύντομα και σε άλωση συνόρων, αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/