Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

H πρώτη συγκέντρωση των Παραιτηθείτε στο Σύνταγμα

H πρώτη συγκέντρωση των Παραιτηθείτε - Πόσος κόσμος βρέθηκε στο Σύνταγμα - Πολλά τα πανό των πρώην ΣΥΡΙΖΑ
Με προεόρτια το... πολεμικό κλίμα στο πολιτικό σκηνικό, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν απόψε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ζητώντας την παραίτησή της.
Περισσότερα από 8.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία,και τους διοργανωτές να δίνουν 10.000. βρέθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Οι συγκεντρωμένοι -άτομα όλων ηλικιών- διαδήλωσαν ειρηνικά, χωρίς ομιλητές και κομματικές σημαίες, αλλά με ελληνικές και κάποιες ευρωπαϊκές σημαίες, καθώς και πανό με συνθήματα. Η φαντασία των διαδηλωτών ήταν... καλπάζουσα, με τα συνθήματα στα πλακάτ που κρατούσαν να διαδίδονται και στα social media.Μεταξύ αυτών, ένα πανό με το σύνθημα «Καταστρέφετε τη χώρα, φύγετε τώρα» που είχαν αναρτήσει το 2012 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο προαύλιο της Βουλής, καθώς και πλακάτ με το σύνθημα «Go Home Tsipras». 


 
Από τα μεγάφωνα ακούγονταν διαρκώς παλαιές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους διαδηλωτές να... γιουχάρουν κάθε φορά!
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/sintagma-1000.jpgΤα πλακάτ ήταν πολλά και... ευφάνταστα, τα πολιτικά πρόσωπα επίσης αρκετά, και τα γνωστά πρόσωπα, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Άννα Παναγιωταρέα, η Ζέτα Μακρή, ο Γρηγόρης Ψαριανός,από το σημείο (φυσικά) δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελένη Λουκά, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, αφού κάποια στιγμή ένας νεαρός που δήλωσε αναρχικός, έφτασε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κρατώντας μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία και προσπάθησε να κάψει!προσπάθησε να κάψει αλλά απωθήθηκε από τους διαδηλωτές. Τα βλέμματα τράβηξε και ένας διαδηλωτής, ο οποίος κρατώντας την ελληνική σημαία ανέβηκε στα σκαλοπάτια της Βουλής χωρίς όμως να προκαλέσει ένταση και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.
Συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» έγινε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Οι δηιαδηλωτές έστησαν μικροφωνική στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, με μουσική και συνθήματα με τα οποία κάλεσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία βγάζουν συμβολικά «κόκκινη κάρτα».

«Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.