Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση της βουλεύτριας Μ. Θελερίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHc5JAfft_KIUPqyl9PFCy7oxu0VoD3WogLCijRX1nqp12ZeEbr2_pw_lqWAXtxbeFS4MW5L4H7dzGPv4ozVJfy3scFK3s4IcD1tFCblqqGEr74W-k_3ly1wH2WAsf9d2HbsX-QRyjRZ4f/s1600/theleriti-moirazoyme-toys-prosfyges-gia-na-moirazontai-ta-oikonomika-ofeli.jpgΗ βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας, Μ. Θελερίτη παρευρέθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις 6:00μμ, για να ενημερωθεί και να ενημερώσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους φορείς της πόλης,  σχετικά με τις αδιασταύρωτες πληροφορίες και φήμες για δήθεν κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.

Όπως δήλωσε η Μ. Θελερίτη, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει προς το τέλος του φθινοπώρου να καταθέσει σχέδιο νόμου στη βουλή για την ενίσχυση και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας ετοίμασε και απέστειλε ερωτηματολόγιο καταγραφής αναγκών σε όλες τις δομές, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ και το Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς και στους φορείς των εργαζομένων, με στόχο να αποτυπωθούν όλες οι ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και οι απόψεις των αρμόδιων φορέων και εργαζόμενων που απασχολούνται στην υγεία. Τα ερωτηματολόγια έχουν ήδη συμπληρωθεί και έτσι έχει αποτυπωθεί μια εικόνα για την κατάσταση σε επίπεδο Κορινθίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στις δομές υγείας και το δημόσιο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς στην υγεία .
Με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες και το σχεδιασμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) θα πρέπει να γίνει σαφές πως δεν θα κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας στην Κορινθία, ενώ το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Οσον αφορά την κάλυψη αναγκών στις δαπάνες για υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα για το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους τα αιτήματα που κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2016 στην 6η ΥΠΕ και έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (με σχετικό αριθμό ΑΔΑ). 
Αναφορικά με τα κτιριακά προβλήματα των δομών υγείας της Κορινθίας (π.χ. προβλήματα στατικότητας, κ.λπ.) η Μ. Θελερίτη ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πως στη συνάντηση των τριών βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Καλλίρη Πελοπίδα, αναφέρθηκε πως η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος στατικότητας του κτιρίου έχει ανατεθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της η βουλεύτρια Μ. Θελερίτη τόνισε πως η Κυβέρνηση γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα την υποβάθμιση των κέντρων υγείας που επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα, με προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, στην καθολικότητα και στην ισότητα στην Υγεία. Στο πλαίσιο κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 300 εκατομμύρια ευρώ και να άρει τη δέσμευση για το 1 προς 5 (απόλυση ή αποχώρηση 5 εργαζόμενων προκειμένου να προσληφθεί ένας) για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό. Είναι προφανές πως οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο πως έχουν γίνει ουσιαστικά και σημαντικά βήματα στην υγεία.
Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ
Κόρινθος 15 Ιουνίου 2016