Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το ανώτατο στάδιο του εμπαιγμού και τα βαφτίσια της αριστεράς!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο κυνισμός με τον οποίο τα κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται στον ελληνικό λαό και στις επιλογές του, μόνο στη Βενεζουέλα του Τσάβες και του Μαδούρο μπορεί να βρει όμοιό του.
Πλέον έχουν περάσει σε ανώτατο στάδιο εμπαιγμού, στην ουσία τον ειρωνεύονται, του λένε κατάμουτρα «ήθελές τα, έπαθές τα», μετατρέπουν το λάθος σε δήθεν συνειδητή επιλογή, στην πραγματικότητα λένε του λαού «μας ψήφισες; Κακό του κεφαλιού σου. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αφρίζει ξαφρίζει θα το πιείς»!
Συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν το ίδιο παραμύθι: Ότι ο λαός τους ψήφισε ξανά και ξανά όχι επειδή του είπαν αισχρά και ελεεινά ψέματα, αλλά επειδή είδε σ’ αυτούς τους μεγάλους διαπραγματευτές και τους σπουδαίους κυβερνήτες.

Και ότι τον Σεπτέμβριο τους ξαναψήφισαν γνωρίζοντας την συμφωνία του καλοκαιριού, έχοντας υπόψη τους όλα τα στοιχεία και το σύνολο του περιεχομένου της.
Στην πραγματικότητα, λένε κατάμουτρα στον λαό πως πήγαν στις εκλογές έχοντας ξεκαθαρίσει πως θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, θα δοθούν σε ξένα funds κόκκινα και πράσινα δάνεια, θα δημιουργηθεί ένα Υπερταμείο με διάρκεια ζωής ενός αιώνα, θα υπάρξει ένας αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης, γνωστός ως «κόφτης» που θα παρεμβαίνει αυτόματα και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις.
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε προλάβει να διαβάσει τη συμφωνία και να εντρυφήσει σ’ αυτήν τίποτε από τα παραπάνω δεν υπήρχε στη συμφωνία – και φυσικά ούτε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου.
Δηλαδή και λένε ψέματα υποστηρίζοντας πως εφαρμόζουν τη συμφωνία του καλοκαιριού και υποστηρίζουν πως ο ελληνικός λαός έχει προσβληθεί από μαζοχιστική ηλιθιότητα και ψήφισε για να κόβονται μισθοί, συντάξεις και επικουρικά, για να ξεπουληθεί η χώρα σε ένα έγκλημα διαρκείας εκατό χρόνων και για να δοθούν στα «κοράκια της καταστροφής» και τα εξυπηρετούμενα δάνεια.
Αυτό λένε κατάμουτρα στον ελληνικό λαό!
Σταχυολογώ δηλώσεις των τελευταίων ημερών:
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 9 Ιουνίου 2016: «Οι εκλογές του περασμένου Γενάρη ήταν μεγάλη τομή, αναδεικνύοντας την επιθυμία του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα» / «Μας έδωσε εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης. Το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό. Τον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό». (Είπε δηλαδή πως ο ελληνικός λαός του έδωσε απλά εντολή διαπραγμάτευσης και όχι επειδή έλαβε υποσχέσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, σχίσιμο μνημονίων ντάλα μεσημέρι και εκδίωξη της τρόικας υπό τους ήχους των νταουλιών του).
Ο Χρήστος Σπίρτζης την ίδια μέρα, στον Real Fm (εκεί που είπε και τα άλλα ωραία περί Ελληνικού και βαριάς καρδιάς):  «Εμείς είπαμε στον ελληνικό λαό πεντακάθαρα, ότι δεσμευτήκαμε για αυτά τα πράγματα, "έγκρινέ το ή απόρριψέ το". Το ενέκρινε...» (Όχι μόνο δεν διευκρινίζει για ποια «πράγματα» είπαν στον λαό ότι δεσμεύτηκαν, καθώς και πότε και πού δεσμεύτηκαν, αλλά λέει πως ο λαός μαζοχιστικά αντί να τους απορρίψει τους ενέκρινε!)
Ο Νίκος Παππάς, επίσης την ίδια μέρα, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης: «Η ΝΔ προσπαθεί να σβήσει τις εκλογές του Σεπτέμβρη - έφεραν τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να ρωτήσουν τον λαό, εμείς πήγαμε στον λαό για όσα καταφέραμε και για όσα δεν καταφέραμε» / «Τον Γενάρη πήραμε εντολή για διαπραγμάτευση, διαπραγματευτήκαμε, τον Ιούλιο καταλήξαμε στην συμφωνία και πήγαμε ξανά στον λαό λέγοντας τι μπορούμε να κάνουμε με αυτή την συμφωνία».
Όπως είπε, «η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ότι η αριστερά είπε ψέματα. Αυτό θα ήταν τεκμηριωμένο αν ο Τσίπρας παρέμενε πρωθυπουργός μετά τον Ιούλιο, έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη του λαού».
(Είπε δηλαδή ο κ. Παππάς ότι η Ν.Δ. έφερε τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να ρωτήσει τον λαό, ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον διατήρησαν και τον αύξησαν έχοντας προηγουμένως λάβει την άδεια του ελληνικού λαού! Δηλαδή στον ελληνικό λαό δεν άρεσε να πληρώνει ΕΝΦΙΑ με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του… αρέσει και πληρώνει ευχαρίστως! Και βέβαια, και ο Παππάς λέει πως πήραν την ψήφο απλά για μια καλύτερη διαπραγμάτευση – που κατέληξε στη χειρότερη διαπραγμάτευση όλων των εποχών! Άρα επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού).
Ο Ν. Βούτσης, στο «Βήμα της Κυριακής», στις 15 Μαΐου: «Ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας, με σαφή γνώση όλων των δραματικών καταστάσεων που σηματοδότησαν το επτάμηνο της πρώτης διακυβέρνησης της Αριστεράς και τη συνομολογηθείσα συμφωνία του Ιουλίου, έδωσε την απάντησή του».
Η Όλγα Γεροβασίλη, στο ραδιόφωνο του Σκάι, στις 8 Ιουνίου: «Είπαμε στον ελληνικό λαό ποιος θα διαχειριστεί αυτή την καινούργια κατάσταση που διαμορφώθηκε, μέσα σε αυτή τη Συμφωνία υπήρχε και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες αποδεχθήκαμε και συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε, με πλήρη συναίσθηση» / «Και κρίθηκε και σε εκλογές αυτό. Και οι βουλευτές μας και όλοι όσοι κατεβήκαμε σε αυτές τις εκλογές, κατεβήκαμε και εκλεγήκαμε ή όχι με το συγκεκριμένο πλαίσιο. Βεβαίως τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Αυτές ακριβώς για τις οποίες έχουμε μιλήσει ανοιχτά».
(Είπε, δηλαδή, και η κ. Γεροβασίλη ότι… τήρησαν τις δεσμεύσεις τους για τις οποίες είχαν μιλήσει… ανοιχτά! Μέσα στη σύγχυση, βέβαια, είπε και το άλλο εκπληκτικό: «Είμαστε αριστερά σε όρους μνημονίου»! Είναι προφανές πως από τα πολλά βαφτίσια, αποφάσισαν να… βαφτίσουν και την αριστερά!)
Επίσης η κ. Γεροβασίλη, στις 10 Ιουνίου, στο Κόντρα Τσάννελ: «Και βρεθήκαμε απέναντι σε διαμορφωμένες καταστάσεις, σε σκληρές καταστάσεις διαμορφωμένες όχι μόνο από το ντόπιο πολιτικό σύστημα, αλλά πια υπό την επιτροπεία των ξένων. Ως μια υπερχρεωμένη χώρα, με κακή οικονομία, μια πτωχευμένη χώρα, στα αλήθεια μια πτωχευμένη οικονομία. Το δίλημμα της Αριστεράς ήταν εάν θα μείνει αυτή να διαχειριστεί και να βγάλει την χώρα από αυτή την μεγάλη κρίση ή εάν θα κρατήσει την ‘αγνότητά’ της, τα οράματα της, κλπ και θα μείνει αμέτοχη απέξω να κριτικάρει. Η απάντηση δόθηκε. Δόθηκε και ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την Αριστερά, εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με τη συμμετοχή των Οικολόγων φυσικά, ως αξιόπιστο, ως πιο αξιόπιστο πολιτικό προσωπικό για να βγάλει τη χώρα από αυτή τη δυσκολία. Γιατί; Γιατί πιστεύει ότι η Αριστερά έχει στο DNA της, είναι και στο όραμά της, αλλά και στη φύση της, να κρατήσει την κοινωνία όρθια, διότι μας αφορά πρώτα η κοινωνία και έπειτα οι αριθμοί. Και αυτό αποδεικνύεται και σήμερα και νομίζω ότι σιγά-σιγά θα αποδειχθεί και περισσότερο και από την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, αλλά και στην πορεία νομίζω πως θα έχουμε μεγαλύτερο χώρο για να δράσουμε σ’ αυτό».
Και βέβαια, ο Πάνος Καμμένος, στις 12 Ιουνίου, στην Πανελλαδική Διάσκεψη του Κόμματός του, όπου, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι… «βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, η… ανάπτυξη είναι εδώ, η… ανάπτυξη έρχεται, η μείωση της ανεργίας έρχεται»:
«Και όταν ήρθε η συμφωνία του Ιουλίου δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό, του είπαμε την αλήθεια. Ζητήσαμε την εμπιστοσύνη του και ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε. Κερδίσαμε μαζί έξι εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό. Όποτε ήρθε η ώρα να πάρουμε μία σημαντική απόφαση ρωτήσαμε τον ελληνικό λαό, και του είπαμε ξεκάθαρα ότι πλέον δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή που μας είχε δώσει την προηγούμενη φορά, γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι που θα έπρεπε πάλι να αποφασίσει ο ίδιος».
Ειλικρινά δεν ξέρει κανείς τι θα κάνουν όταν τους τελειώσει ο σανός…

elzoni.gr