Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΔΕΡΒΕΝΙ: Με επιτυχία η Συναυλία Μαθητών & Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης,

Απόλυτη επιτυχία  εσημείωσε η αποψινή Συναυλία Μαθητών & Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, στο κατάμεστο θέατρο του Γυμνασίου - Λυκείου Δερβενίου. 
 
Στην συναυλία αυτή  Μαθητές & Καθηγητές  του Δημοτικού Ωδείου ανέδειξαν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό τους έργο, παρουσιάζοντας στο μουσικόφιλο κοινό κλασικά, παραδοσιακά & σύγχρονα μουσικα κομάτια.
Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Μάνος Αλογογιάννης και Κώστας Κουσουλός , οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη και Πύργου Προκόπης Βυζάς , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάμπης Φίλης, ο τ. Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτριος Δούσκας κ. α.
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, με έδρα το Δερβένι, είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης σε όλη την Κορινθία, το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο από την Πάτρα ως την Αθήνα, προσφέροντας άρτια μουσική εξειδίκευση υψηλής ποιότητας και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.
 
Οι προοπτικές για τους σπουδαστές του Ωδείου, μετά την απόκτηση τίτλου σπουδών είναι η  επαγγελματική αποκατάστασης ως δάσκαλοι ή καθηγητές στη γενική εκπαίδευση (Α΄ Βάθμια και Β΄Βάθμια), ως Καθηγητές σε  Ωδεία και Μουσικές Σχολές καθώς και ως Μέλη σε Κρατικές Συμφωνικές Ορχήστρες.
 Στο Ωδείο λειτουργούν τα τμήματα Πιάνου, Αρμονίου, Κλασικής κιθάρας, ηλεκτρικής κιθάρας, βυζωντινής μουσικής, παραδοσιακής μουσικής, μονωδίας,φωνητικής, χορωδίας, Μουσικοκινητικής Αγωγής (Orff) και θεωριτικών μαθημάτων.
Τα μαθήματα γίνονται από διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές και τα δίδακτρα είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής από την ίδρυσή του ( 2010) ως σήμερα είναι ο Στέλιος Γκόλγκαρης. Εδω πρέπει να σημειώσουμε ότι στα επίσημα εγκαίνια του Ωδείου , τον Οκτώβριο του 2010, διοργανώθηκε συναυλία , στο κλειστο Γυμναστήριο Δερβενίου, με το έργο Canto General, των Πάμπλο Νερούδα και Μίκη Θεοδωράκη, όπου παραβρέθηκε ο ίδιος ο Μίκης Θεοοδωράκης , τιμώντας με την παρουσία του το Ωδείο και την περιοχή μας.
Τέλος στους όλους συντελεστές της αποψινής συναυλίας Μαθητές & Καθηγητές αξίζουν θερμά συγχαρτήρια για την άψογη παρουσία και ερμηνία του όλου έργου τους