Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Διαχρονικά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας

meimarakis-shmaia
Αν για κάτι μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ότι είναι «μονότονος»… λέει σταθερά τα ίδια πράγματα για την προστασία της πατρίδας του (μας).
Από το 2011 ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε διατυπώσει την άποψη πως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, να γίνεται μόνο σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι τρεις ψηφοφορίες που προβλέπει σήμερα το Σύνταγμα (από τη Βουλή).


Σε διαφορετική περίπτωση ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλεγμένος (με την πρώτη) από τον λαό θα σήμαινε ένα διπολικό σύστημα της εκτελεστικής εξουσίας και άρα σύγχυση. Αυτό κατέθεσε και πάλι με άρθρο του στη Real news.
Όμως, γιατί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να μιλήσει για αυτό το ζήτημα; ή για την ακρίβεια να θυμίσει την πάγια θέση του; Διότι υποστηρίζει πως δεν είναι οι συγκυρίες σωστές, λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, να τίθενται ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης και εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν επικρατεί κλίμα έντονης καχυποψίας.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, και επισημαίνει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέφτουν στην επικοινωνιακή παγίδα της κυβέρνησης και προειδοποιεί τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην παίζουν με τους θεσμούς την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κρίση.
Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και της Βουλής, γνωρίζει πολύ καλά πως τη στιγμή που η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα δοκιμάζονται κάθε σκέψη για μεγάλες θεσμικές αλλαγές, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για την σκοπιμότητα αυτών που τις προκαλούν. Και κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ζημιώνεται μόνο ο λαός.
«Ο Κεντροδεξιός»