Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Συμπλοκές στις εξέδρες πριν το Ισλανδία-Ουγγαρία

Livescore: Ισλανδία - Ουγγαρία (1-0), «τελικός» για Πορτογαλία με Αυστρία
Δύο από τις μεγάλες εκπλήξεις των πρώτων αγώνων στο Euro 2016 της Γαλλίας είναι η Ουγγαρία και η Ισλανδία που «μάχονται» στις 19:00 στο «Βελοντρόμ» της Μασαλίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, σε ένα παιχνίδι χωρίς ασφαλή προγνωστικά.


Η πρώτη στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση νίκησε με 2-0 την Αυστρία, ενώ οι Ισλανδοί κατάφεραν να σταματήσουν την παρέα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και να πάρουν ισοπαλία με 1-1.

Η Ουγγαρία, που μετέχει σε Euro για πρώτη φορά μετά το 1972, όταν και είχε φθάσει έως τα ημιτελικά, έχει μόνο νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια της κόντρα στην Ισλανδία.

Η τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες ήταν σε φιλικό παιχνίδι το 2011 και η Ουγγαρία είχε νικήσει άνετα με 4-0.
Συμπλοκές που δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις έλαβαν χώρα σε εξέδρα του «Βελοντρόμ», την οποία καταλάμβαναν Ούγγροι οπαδοί, πριν από την έναρξη του αγώνα Ισλανδία-Ουγγαρία για το EURO 2016, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που ήταν παρόντες στο γήπεδο της Μασσαλίας.

Δύο γκρουπ Ούγγρων οπαδών, τους οποίους χώριζε ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, ήθελαν να ενωθούν, κάτι που αρνήθηκαν οι υπεύθυνοι του σταδίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν συμπλοκές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στο γήπεδο παρενέβησαν γρήγορα για να αποκατασταθεί η ηρεμία.

Πορτογαλία - Αυστρία... η ώρα του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να οδηγήσει ψηλά την Πορτογαλία στα τελικά του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας και δεν έχει άλλα περιθώρια για να το κάνει.

Στο πρώτο παιχνίδι οι Πορτογάλοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Ισλανδία (1-1) και απόψε (22:00) στο Παρίσι θα παίξουν με την Αυστρία για τη 2η αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Σε αυτό το παιχνίδι όλοι στην Πορτογαλία ελπίζουν πως θα είναι η ώρα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος θέλει μόνο τη νίκη, καθώς σε άλλη περίπτωση δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει ακόμη και με πρόωρο αποκλεισμό, κάτι που θα είναι «καταστροφικό» για του Ίβηρες.

Ο Ρονάλντο θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Βέβαια η Αυστρία δεν θα είναι εύκολη «λεία». Μετά την ήττα της από την Ουγγαρία με 2-0 δεν έχει άλλα περιθώρια και αύριο θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

Οπως η Πορτογαλία περιμένει πολλά από τον Ρονάλντο και οι αυστριακοί ελπίζουν στον Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά προδώθηκε από τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα και δεν μπόρεσε να κάνει την καριέρα, που ταίριαζε στο μοναδικό ταλέντο του.

Ο τεχνικός της Αυστρίας, Μαρσέλ Κόλερ, περιμένει πολλά από αυτόν και το δήλωσε: «Ο Μάρκο είναι έτοιμος να κάνει ένα παιχνίδι σύμφωνα με την αξία του».