Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αυτή είναι η ηγετική ομάδα της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη! Ανακοίνωσε το Εθνικό συμβούλιο


Το Εθνικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
Στο Ξενοδοχείο Electra Palace στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παρουσίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος «Νέα Δεξιά».

Σε αυτήν ο Πρόεδρος του κόμματος κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης, μετά από μια εισαγωγή στην οποία ανέλυσε τους λόγους για την ίδρυση της «Νέας Δεξιάς» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να φτιάξει μια «Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά» έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα αλλά και τα βιογραφικά των 17 ατόμων που μαζί με τον ίδιο αποτελούν το πρώτο ανακοινωμένο όργανο του κόμματος.





Αντιπρόεδρος του Κόμματος είναι ο κύριος Παναγιώτης Δούμας, επιχειρηματίας και τ. Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Γενικός Γραμματέας είναι ο κύριος Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α. της Αεροπορίας Στρατού και των Καταδρομών.
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας είναι ο κύριος Αναστάσιος Φαραντάτος Συνταγματάρχης ε.α. Ε.Σ.

Χαρακτηριστική παρατήρηση του Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ κυρίου Φαήλου Κρανιδιώτη ήταν ότι και οι τρείς που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο τραπέζι είναι καταδρομείς.

Ενώ πλούσιο αριθμό πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών που ξεπερνά κατά πολύ τον δικό τους αριθμό έχουν όλα τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τα οποία και αλφαβητικά είναι τα ακόλουθα:
Μεταξύ αυτών ο διακεκριμένος ψυχολόγος και εκ των αρχικών συνεργατών του logiastarata.gr κ. Κωνσταντίνος Καρουκανίδης Κατάκης

Αναλυτικά τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου

Γεώργιος Βλάχος, Χρήστος Βλάχος, Ανδρέας Γεωργίου, Σοφία Ζαχαριουδάκη, Ελευθέριος Καλλινικίδης, Γεώργιος Καραποστόλου, Κωσταντίνος Καρουκανίδης- Κατάκης, Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Απόστολος Κρητικόπουλος, Ανδρέας Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Μακρής, Νικόλαος Μαστρονικολής, Σοφία Μαξούρη και Γεώργιος Οικονόμου.

Εκπρόσωπος Τύπου της «Νέας Δεξιάς» ορίστηκε ο Δημήτριος Γερογιάννης.

Αναλυτικά τα βιογραφικά των μελών του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί ο καθένας να δει στην ιστοσελίδα του κόμματος www.neadexia.gr

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους προς στον Πρόεδρο του κόμματος κύριο Φαήλο Κρανιδιώτη.

Κατά την διάρκεια των απαντήσεων δόθηκαν διευκρινίσεις σε αρκετά θέματα.

Σε ερώτηση για το εάν το κόμμα στηρίζει την παραμονή στο ευρώ ο κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης απάντησε ότι «όποιος προπαγανδίζει δραχμή είναι ανόητος ή ύποπτος» καθώς η έξοδος από το ευρώ λόγω υποτίμησης που θα υποστεί το νόμισμα θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν κυρίως οι αδύναμοι. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι το κόμμα ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ αποτελεί ένα εθνοκεντρικό ευρωπαϊκό κόμμα.

Για τις θέσεις του κόμματος στην οικονομία τόνισε ότι είναι υπέρ μιας ελεύθερης οικονομίας αλλά με έναν σοβαρό εποπτικό ρόλο του κράτους και επικέντρωσε τις παρατηρήσεις του στην ανάγκη της καινοτομίας σε συγκεκριμένα πεδία όπως αυτό της Έρευνας και Ανάπτυξης για την Εθνική Άμυνα της χώρας που όμως θα έχει αποτέλεσμα και στον πολιτικό τομέα. Ενώ σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα «Σοκ Αριστείας» στην χώρα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συνεργασίες με άλλα κόμματα και προσωπικότητες ο κύριος Φαήλος Κρανιδιώτης απάντησε ότι εάν η ερώτηση αφορά τον Λ.Α.Ο.Σ. υπάρχει ζήτημα όχι μόνον πολιτικής αισθητικής αλλά και σταθερότητας στις θέσεις ενός κόμματος . «Εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε σαν τραίνο πάνω στις ιδεολογικές μας ράγες» είπε και συμπλήρωσε ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις ενός κόμματος που ενώ ψήφιζε μνημόνια για να σωθεί η πατρίδα τώρα προπαγανδίζει υπέρ της Δραχμής. Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ χαριτολογώντας είπε ότι εάν έκανε πιο σκληρή αντιπολίτευση θα ήταν… ποινικό αδίκημα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία είπε ότι θα συνεργαζόταν σε μια κυβέρνηση με ισχυρή εθνική πολιτική ως προς την Τουρκική απειλή και τις εθνικές γεωπολιτικές προτεραιότητες, η οποία θα σταματούσε τον ισλαμικό εποικισμό και που θα έπαιρνε ισχυρή θέση στο μεταναστευτικό. Επίσης ο Πρόεδρος του κόμματος ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ τόνισε ότι θα συνεργαζόταν σε μία κυβέρνηση που θα επανέφερε την Παιδεία στην αρχική Συνταγματική της υποχρέωση ως ύψιστη εθνική προτεραιότητα αλλά και θα τη χαρακτήριζε η εθνική κοινωνική ευαισθησία.

Σε ερώτηση για το ποίοι δεν είναι «κανονικοί άνθρωποι» στους οποίους έχει επανειλημμένα αναφερθεί στόχευσε κυρίως στην πλειοψηφία του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας τονίζοντας ότι βασίζονται στη συντεχνία μίας «ψευτοαριστοκρατίας» και τις διασυνδέσεις που αυτή προσφέρει.

Τέλος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της προστασίας της μητρότητας τονίζοντας ότι προτεραιότητά του νέου κόμματος είναι η Ελληνίδα μάνα και όχι αυτοί που θέλουν να παραστήσουν τις μάνες. Για να μη γίνουμε Χετταίοι.













logiastarata