Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ! - ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ ΩΣ ΚΙΑΤΟ!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWHFSTVjxFhkz0JEdnEhGJHzJnbuSb1dwnVl-74E6LqxOObp3hBdJ11hg3wGw9Dzmw4masoKEJyK86zTMbS6wVErZvYxXVDsIEU0PxliGEz3w78lfnbW-GsI0EtFYVz96Qv4VPZ-m3GJ_m/s320/fhobnbiftm5506e1a09e59e%255B1%255D.jpgΜε ανακοίνωση  που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ν, Κορινθίας ενημερώνει για Δ.Τ. σχετικό με την ρύθμιση του Υπουργείου Υποδομών με την οποία  θεσπίζεται η απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο σε οχήματα επαγγελματικής χρήσης, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και τη μείωση του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων.

Πρόκειται για θέμα με ιδιαίτερη σημασία για το Νομό μας.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τροπολογία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη θεσπίζεται η απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο σε οχήματα επαγγελματικής χρήσης, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και τη μείωση του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων.


Στην περιοχή μας, που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα διέλευσης βαρέων οχημάτων, ένα αίτημα των τοπικών κοινωνιών λύνεται με αυτή τη ρύθμιση της κυβέρνησης. Οι νταλίκες που χρησιμοποιούσαν την ΠΕΟ από τη Σωληνουργεία μέχρι και το Κιάτο ώστε να αποφεύγουν την καταβολή διοδίων στο σταθμό του Ζευγολατιού, προκαλώντας μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους των χωριών και της πόλης του Κιάτου, προκαλώντας φθορές στο δρόμο και ζητήματα ασφάλειας, δεν θα διέρχονται πλέον από την ΠΕΟ.

Όχι μόνο λόγω της απαγόρευσης αλλά και διότι δεν θα έχουν πλέον κίνητρο να το κάνουν, αφού, με την τροπολογία της κυβέρνησης, όλα τα βαρέα οχήματα που εισέρχονται στην Ελλάδα θα πληρώνουν διόδια στις εισόδους της χώρας.

Με αυτήν τη ρύθμιση, δίνεται ανάσα στις τοπικές κοινωνίες, ενισχύεται η οδική ασφάλεια και προστατεύεται το οδικό δίκτυο, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, προσφέρονται έσοδα στα κρατικά ταμεία από τη χρήση του κεντρικού οδικού δικτύου

Πρόκειται για μια σημαντική λύση- ανάσα για την περιοχή μας, για την επίτευξη της οποίας εργάστηκαν αθόρυβα το προηγούμενο διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, ενώ συνέβαλε αποφασιστικά και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ
Κόρινθος 15 Μαΐου 2016