Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Δευτερολογίες Τσίπρα-Μητσοτάκη με εκατέρωθεν πυρά

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/styles/sc_640x430/public/article/2016-03/mitsotakis-tsipras.jpg?itok=q1KctJ84
«Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Απαντώντας επίσης σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Οι αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας. Επίσης προσέθεσε οι αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας».

Μητσοτάκης: Δεν μάθατε τίποτα


«Δεν μάθατε τίποτα, δεν ξεχάσατε τίποτα, ζείτε στον δικό σας ψεύτικο κόσμο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του στη Βουλή απαντώντας στον πρωθυπουργό.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του ανέφερε: «Είστε χαμένος σε έναν κόσμο φαντασίας, σε έναν αλλόκοτο κόσμο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για την τρομοκρατία: «Μιλήσατε για τις σχέσεις της αριστεράς με την τρομοκρατία. Δεν είπα ότι όλοι οι αριστεροί είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την μήτρα της άκρας Αριστεράς».

Διευκρίνισε ότι δεν εξισώνει τις συμπεριφορές των τρομοκρατών με τους αγώνες της Αριστεράς, τους οποίους σέβεται και τιμά και προσέθεσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτοί που έδωσαν αγώνες για την Αριστερά, θα αναγνώριζαν εσάς κ. Τσίπρα ως υπερασπιστή των αγώνων της Αριστεράς».

Απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα ότι απευθύνεται στα θολά νερά της ακροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν απευθύνομαι στα θολά νερά της ακροδεξιάς, απευθύνομαι στα καθαρά νερά του μετριοπαθούς Κέντρου, ο ιδεολογικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη».

Θύμισε την αναφορά Μουζάλα ότι 'μέχρι το Πάσχα η Ειδομένη θα έχει αδειάσει όμορφα και ωραία', για να προσθέσει ότι: «δεν τα πάτε καλά με τις προθεσμίες».

Επισήμανε, τέλος, προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στο ερώτημά του για την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης που παραμένει κλειστή για 33 ημέρες. Επι ημερών σας αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση κατά του κράτους.
Για την επίσκεψη, Παπα, Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου, είπε ότι επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση μιας θρησκευτικής συναξης. Όλους τους καλωσορίζουμε. Αλλά είστε περήφανος γι' αυτές τις επισκέψεις; Μας ρωτήσατε τι θα κάνατε εμείς στην θέση σας. Αν είμασταν εμείς δεν θα υπήρχαν Ειδομένες. Μην γελάτε. Μαζί σας γελάει ο ελληνικός λαός με αυτά που λέτε κάθε μερα, είπε σε βουλευτές ο κ. Μητσοτάκης. Αν η συζήτηση αυτή επιβεβαιώνει ενα πράγμα είναι ότι έχετε ιδεοληψίες. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλείς.
 Πριν από λίγο καιρό μας είπατε ότι η αξιολόγηση θα έκλεινε στο γιουρογκρουπ της 22ας Απριλίου αλλά και αυτή η προθεσμία θα παρέλθει άπρακτη. Η αξιολόγηση μοιάζει με κινητή εορτη. Μαζί με την υπομονή των πολιτών εξαντλούνται και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Πληρωνετε μισθούς και συντάξεις αλλά έχετε κηρύξει στάση πληρωμών. Οι πολίτες σήμερα δεν γνωρίζουν που πηγαίνει η χώρα. Το ίδιο παραμύθι. Η ίδια σκληρή διαπραγματευση. Ενα αλλαξε στην θέση Βαρουφάκη είναι ο Τσακαλώτος. Είναι όμως απόλυτα ευθυγραμμισμένος με εσάς; Οταν ο κεντρικός διαπραγματευτής έχει διαφορετικές απόψεις με τον πρωθυπουργό υπάρχει ζήτημα. Και αναφέρθηκε στο κείμενο των 53. Και συνέχισε: «Όπως σας είπα, μιλάμε για τον υπουργό Οικονομικών και οφείλετε να δώσετε μια σαφή απάντηση. Αν συμφωνείτε με αυτη την θέση να φτάσουμε στα όρια και να ζήσουμε τα ίδια. Πήγατε στην  Ουάσινγκτον και γυρίσατε με πανω από 3 δις μέτρα. Αν είναι έτσι να μην γυρίζουν οι υπουργοί σας πίσω. Να βγάζουν εισιτήρια μόνο αλέ».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα γιατι σας ζητούν να ψηφίσετε προληπτικά μέτρα; Η απάντηση είναι απλή, γιατί δεν σας επιστεύονται. Και σήμερα ακόμα έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και ισχυρίζεστε για τους ποιό αδύναμους. Δεν λέτε ότι με τους έμμεσους φόρους πλήττονται οι πιο αδύναμοι.
Η κυβέρνηση αυτή δεν εχει πραγματικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση γιατί με καμία αυτοπεποίθηση δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν τις θέλετε, είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Για την Eurostat είπε: «Εφόσον επιτευχθεί πλεόνασμα θα είναι λόγω πρόσθετων φόρων και λόγω στάσης πληρωμών του δημοσίου».
Μιλήσατε πάλι σήμερα για διαγραφη του χρέους. Εξηγείστε μας ποιά είναι επιτέλους η θέση της κυβέρνησης; Ο κ. Σταθάκης είπε ότι είναι βιώσιμο έως το 2022. Θα μας πείτε ποιά είναι η θέση για το χρέος; Η δική μας θέση είναι ότι δεν είναι βιώσιμο, είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 Όλο αυτό το οποίο βιώνουμε πάλι, είναι για να πείσετε τους 53 και να πείτε ότι κάνετε σκληρή διαπραγμάτευση. Γι' αυτό λέμε ότι η παραμονή σας στην εξουσία βλάπτει και πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατόν. Μήπως ψάχνετε έξοδο διαφυγής; Για να επαναφέρετε τον διχασμό μνημόνιο - αντιμνημόνιο; θα υπάρχει πάντα ένας εκφραστης για την τελική ρήξη με τους πιστωτές. Πίσω από το φιλοευρωπαϊκό σας πρόσωπο αναρωτιέμαι αν κρύβεται κάτι σκοτεινό. Πολύ πιο σύντομα η ΝΔ θα πάρει πάλι στις δικές της πλάτες την τύχη της πατρίδας μακριά από αριστερούς λαϊκισμούς.