Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη στους ΔΔήμους Κορινθίων και Λουτρακίου...



Με πρωτοβουλία  της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, έγιναν συναντήσεις με το Δήμαρχο Κορίνθου κύριο Αλέξανδρο Πνευματικό και το Δήμαρχο Λουτρακίου  - Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κύριο Γεώργιο Γκιώνη, για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε χωροταξικής ενότητας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεργασθούν μεταξύ τους, ώστε τα ώριμα έργα κάθε Δήμου να προταθούν στον σχεδιασμό του Νέου ΕΣΠΑ στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη  και σύμφωνα με τους άξονες που έχει προτάξει η Περιφέρεια  Πελοποννήσου.
Οι επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κυρίου Πελοπίδα Καλλίρη θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αφού επισκεφθεί όλους τους Δημάρχους της Κορινθίας.
Τόσο οι Δήμαρχοι όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης έμειναν ικανοποιημένοι από τη συζήτηση, διότι μέσα από το διάλογο χαράσσεται η στρατηγική των αναγκών της ΠΕ Κορινθίας με σκοπό την όσο δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων  των έργων  ΕΣΠΑ.
Η προσπάθεια και ο αγώνας είναι κοινός για όλους. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι να βελτιωθούν αρχικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και εν συνεχεία η Κορινθία να αποκτήσει το βηματισμό που της αξίζει και να πάψει να είναι ουραγός σ αυτή τη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020).

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη