Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΔΡΑΣΗ: Η κυβέρνηση ασφυκτιά μέσα στους δημοκρατικούς θεσμούς

1/4/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καθ’ ομολογίαν του ίδιου του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παρακίνησε (την εισαγγελέα κ. Τσατάνη) να μην βάλει στο αρχείο μία υπόθεση που απασχολεί την Κυπριακή Δημοκρατία». Επακολούθησε τηλέφωνό του στο κινητό της δικαστικής λειτουργού για τον χειρισμό της υπόθεσης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εξέφρασε την άποψη ότι «ούτε καν φιλική συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει» μεταξύ του υφισταμένου του και της εισαγγελέως.

Επιπροσθέτως, μόλις χθες σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άλλος κατηγορούμενος «αποδεδειγμένα, με τη μία ή με την άλλη μορφή έχει παρανομήσει», αμφισβητώντας πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας. 

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και τέτοιες συμπεριφορές είναι απολύτως απαράδεκτες σε ένα ευνομούμενο κράτος. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αισθάνεται άνετα με τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το λιγότερο που απαιτείται αυτή την ώρα είναι η παραίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου. Δεν αισιοδοξούμε όμως, εφόσον ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται το κορυφαίο θεσμικό ατόπημα του αναπληρωτή υπουργού.