Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών Βοσνίας–Ερζεγοβίνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης, κ. Igor Crnadak. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης και η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Βοσνίας Ερζεγοβίνης κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Βούτσης και  Crnadak επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και εξέτασαν τις πιθανότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους σε όλους τους τομείς.
«Ελπίζω να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς σε περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεών μας για να έρθουν πιο κοντά οι λαοί μας και να οικοδομήσουμε  μια νέα ενότητα της Βαλκανικής και όχι τη μοίρα που της επιφυλάσσουν κάποιοι  ισχυροί της Ευρώπης, να είναι δηλαδή μια κατώτερη οικονομικά ζώνη και έδαφος για συγκρούσεις» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι φίλη χώρα της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης και σε θέματα προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ελπίζουμε πως η επίσκεψη αυτή και όλες οι δραστηριότητές μας θα βοηθήσουν ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις και σύντομα να γίνουμε κι εμείς μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας».