Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η διαρκής υπονόμευση του Μητσοτάκη από Παπαμιμίκο-Τζιτζικώστα

Η διαρκής υπονόμευση του Μητσοτάκη από Παπαμιμίκο-ΤζιτζικώσταΜετά την απρόσμενη όσο και πανηγυρική εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να εδραιώσει σταδιακά το ηγετικό imperium του, να αναδείξει νέα πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά, να διαμορφώσει τις κατάλληλες ισορροπίες με όλες τις “φυλές” της Κεντροδεξιάς.

Ο φρέσκος αέρας που έφερε ο πολιτικός επίγονος του μητσοτακισμού άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και από την αλλαγή κλίματος στην κοινωνία, που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προ πολλού αφήσει πίσω της τον ΣΥΡΙΖΑ, και να οικοδομεί την εικόνα της επόμενης κυβέρνησης του τόπου, που θα αναλάβει το δύσκολο βάρος να βγάλει την Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.
Όλο αυτό το διάστημα ωστόσο, υπήρξαν και παραφωνίες. Παρατράγουδα. Που γίνονταν αντιληπτά από όσους παρακολουθούν τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη κι αν δεν αφορούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Αυτές οι παραφωνίες και τα παρατράγουδα εκδηλώθηκαν με τον πλέον ωμό τρόπο στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που θα μνημονεύεται πλέον ιστορικά ως ντροπή για τη γαλάζια νεολαία, επί ημερών του “εκλεκτού” του Ανδρέα Παπαμιμίκου, Βασίλη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν εξελέγη πρόεδρος από τη βάση, αλλά… διορίστηκε με “απευθείας ανάθεση”.
Η “μαύρη σελίδα” της ΟΝΝΕΔ ήρθε να βάλει τρικλοποδιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανοίγει τον βηματισμό του για την εξουσία. Και σήμερα, αντί να ασχολούνται όλοι με το σύνθημα περί “οξυγόνου προς την ελληνική κοινωνία”, που σηματοδοτεί το επερχόμενο Συνέδριο της ΝΔ, την επικαιρότητα καλύπτει το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ.
Η οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποτυπώθηκε και με σχετικές διαρροές της Συγγρού, είναι εύλογη. Κι αυτό διότι, στο επιτελείο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβάνονται πλέον ότι η τοξικότητα του απερχόμενου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκου, στον οποίο χρεώνονται οι παραφωνίες και τα παρατράγουδα, όχι μόνο στην ΟΝΝΕΔ αλλά και στις εσωκομματικές εκλογές για το Συνέδριο της ΝΔ, λόγω της στρατηγικής συμμαχίας του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποτελεί μείζον πολιτικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που μιλούν ανοικτά για υπονόμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το δίδυμο Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα, που αμφότεροι κουβαλούν αρνητικές φορτίσεις και έχουν συνδεθεί με “προβληματικές” εικόνες, που κάθε άλλο παρά συνάδουν με το νέο προφίλ το οποίο καλλιεργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και φυσικά, κάθε άλλο παρά διευκολύνουν την προσπάθεια του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να γίνει πρωθυπουργός, και να απαλλάξει τη χώρα από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ηγετικό επιτελείο της Συγγρού, χαμογελούσαν αμήχανα το προηγούμενο διάστημα, ακούγοντας πληροφορίες και βλέποντας αναφορές στον Τύπο για τη δράση του διδύμου Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα σε παρασκηνιακό επίπεδο. Από χθες… το ζουν στην πράξη, και πλέον τρέχουν να περιορίσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

ysterografa.gr