Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Με ανατροπή στο 91΄ ο Αστέρας Δερβενίου "δάμασε" τον Ολυμπιακό Λουτρακίου

 Ujevyfee
Με τέρμα που πέτυχε στο τελευταίο σχεδόν λεπτό του αγώνα, ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, νίκησε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ' τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με σκορ 3 – 2, παρότι βρέθηκε στις αρχές του β’ μέρους να ηττάται με 1 – 2.
Dvrp5gon
Ήταν ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας του Αστέρα, ο οποίος παρουσιάστηκε νωθρός, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, ο οποίος αν το πίστευε περισσότερο, θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα. Όμως η τακτοποίηση, μετά το 1 – 2, των παικτών του Αστέρα στις γνώριμες σε αυτούς θέσεις και ο εγωισμός που αυτοί έβγαλαν στο τελευταίο 15λεπτο τους χάρισαν τελικά τη νίκη.

Ybhr0n7sΟ αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στον ιδιαίτερα ζεστό καιρό που επικρατούσε και πέρασε αρκετός χρόνος να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία.
Oh202vcl Αυτό βέβαια για τον Αστέρα που ήταν γηπεδούχος και βαθμολογικά έδειχνε καλύτερος, ήταν ιδιαίτερα προβληματικό. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 10’ όταν ένα πολύ καλό σουτ, από μακρινή απόσταση, του Λέζη έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρια του τερματοφύλακα Τάλλιου, που αιφνιδιάστηκε από την ενέργεια του αντιπάλου του. Ο Αστέρας παίζοντας με αρκετούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από τις συνηθισμένες, δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή του Ολυμπιακού, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δύο τρία καλά κτυπημένα κόρνερ που δυσκόλεψαν τον Τάλλιο. Ο Αστέρας είχε μόνο μια καλή φάση στο 30’ όταν σε φάουλ του Μετεβελή, ο αφύλακτος Βασιλάρης στο δεύτερο δοκάρι, αστόχησε στην κεφαλιά του. Στο 39’ ο Βασιλάρης κτύπησε δυνατά ένα πλάγιο άουτ σαν κόρνερ και φέρνοντας τη μπάλα στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού έδωσε την ευκαιρία στον Μερκούρη να σκοράρει από κοντά.
BlbuzhjqΕίναι το δεύτερο τέρμα που πετυχαίνει ο Άγγελος Μερκούρης στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή στην 11κάδα. Ακολούθως στο 43’ ο Τάλλιος απέκρουσε δύσκολα άλλο ένα καλοκτυπημένο κόρνερ και το ημίχρονο έληξε με 1 – 0 υπέρ του Αστέρα, ο οποίος δεν έπειθε με την απόδοσή του.
Z8ofqws6Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τέρμα από τα αποδυτήρια, όταν στο 48’  ο Λιθοξόου αντί να απομακρύνει με κεφαλιά τη μπάλα προς τα έξω, την έστειλε συστημένη στον αμαρκάριστο Μούτσο, ο οποίος πρόλαβε τον εξερχόμενο Τάλλιο  και με προβολή ισοφάρισε. 
Μάλιστα ο Λιθοξόου απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα πάνω από στη γραμμή του τέρματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 51’ σ’ ένα άλλο καλοκτυπημένο κόρνερ, ο Ν. Παπαδημητρίου πρόλαβε στο πρώτο δοκάρι τους αμυντικούς και με κεφαλιά έγραψε το 1 – 2.
Ο Αστέρας ανασυντάχθηκε και με τις αλλαγές που επεχείρησε ο προπονητής του κ. Ανδριόπουλος επαναφέροντας τους παίκτες του στις γνωστές τους θέσεις, άρχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό.
R3i3qzki
Ένα σουτ του Αντωνόπουλου μετά από κτύπημα φάουλ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Μπόζνου στο 55’. Η πίεση του Αστέρα καρποφόρησε στο 78’ όταν μετά από κόρνερ, ο Τάφα σούταρε, όχι ιδιαίτερα δυνατά, από το ύψος της περιοχής και η μπάλα, περνώντας ανάμεσα από πολλά πόδια συμπαικτών και αντιπάλων, κατέληξε σαδιστικά στα δίκτυα του Μπόζνου που δεν έβλεπε. 
B5gqm15lΟ Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει και ο Αστέρας, παίζοντας πλέον με το γνώριμό του σχήμα, έκλεισε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του. 
U4np8179Ο Μετεβελής, παίζοντας και πάλι στη γνώριμη θέση του αριστερού μπακ, δημιούργησε τρεις-τέσσερις καταστάσεις με τις προωθήσεις του και μάλιστα σε μία απ’ αυτές στο 87’ σούταρε στην απέναντι γωνία, με τον Κρισάφη να μην προλαβαίνει με προβολή να σκοράρει σε άδειο τέρμα και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 91’ όμως ο Μετεβελής και πάλι έβγαλε σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αντωνόπουλος κοντρολάρισε και πάσαρε στη μικρή περιοχή στον Κρισάφη, ο οποίος με δυνατό σουτ ξετίναξε το δίχτυα του ανήμπορου να αποκρούσει Μπόζνου. Το 3 – 2 πανηγυρίστηκε δεόντως και ο αγώνας έληξε χωρίς άλλη φάση.
Ynzs3zlfΟ διαιτητής κ. Τσιγάρας ήταν δεν μπήκε στην ψυχολογία του αγώνα και πολλές αποφάσεις του άφησαν παραπονούμενες και τις δύο ομάδες. Άψογος ο βοηθός κ. Ρούτσι, με αρκετά λάθη ο έτερος βοηθός κ. Μαυραγάνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλιος, Παππάς, Λιθοξόου (57’ Τόλιας), Μαγγίνας (91’ Μελισσαρόπουλος), Βασιλάρης, Μετεβελής, Κακογιάννης, Αντωνόπουλος, Τάφα, Κρισάφη, Μερκούρης (53’ Χάντης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Μπόζνος, Σιαμάς, Τόσκα, Λέζη (49’ Κυριαζής), Σέγγας, Αγγέλου, Παπαδημητρίου Ν., Μούτσος (72’ Αϊβαλιώτης), Βαραβέρης, Τσουμάνης (77’ Αντωνίου), Στούλικα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr