Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημοτικού Συμβούλου Μεγαλόπολης...οι σχεδιασμοί που θέλουν τη Μεγαλόπολη σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου και ίσως της Νότιας Ελλάδας εξακολουθούν να μας απειλούν.


http://users.sch.gr/masouras/megalopoli_files/megnew/m1.jpg

Μεγαλόπολη 18-3-2016
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοτικού Συμβούλου Μεγαλόπολης
Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι σχεδιασμοί που θέλουν τη Μεγαλόπολη σκουπιδότοπο της Πελοποννήσου και ίσως της Νότιας Ελλάδας εξακολουθούν να μας απειλούν.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι δυνάμεις τους, στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τον ένα η τον άλλο τρόπο.
Αρα δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στις μεθοδεύσεις υλοποίησης αυτών των σχεδιασμών, αντίθετα θα τις στηρίξουν όπως έκαναν μέχρι τώρα.
Το τελευταίο διάστημα οι απειλές αυτές εκτοξεύονται όλο και πιο συχνά.
Άλλοτε με τα Αστικά, άλλοτε με τα Βιομηχανικά και άλλοτε με τα Επικίνδυνα απόβλητα.
Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές, όχι μόνο δεν πήραν καθαρά αρνητική θέση απέναντι σ΄αυτούς τους σχεδιασμούς, αλλά τους στήριξαν κι από πάνω.
Το 1998 η τότε δημοτική αρχή ζητούσε από την κυβέρνηση να φέρει στη Μεγαλόπολη όχι μόνο τα Αστικά αλλά και τα Επικίνδυνα απόβλητα.
Πριν ένα χρόνο περίπου η σημερινή Δημοτική Αρχή με συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα δήλωνε σύμφωνη με τη διαχείριση απορριμμάτων στα ορυχεία της Μεγαλόπολης προσδοκώντας ανάπτυξη.
Τούτες της μέρες πληθώρα από κεντρικές εφημερίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει συμφωνήσει στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (Χ.Υ.Τ.Ε.Α.).
Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής επικρατεί «σιγή ασυρμάτου». Δεν υπάρχει, όχι μόνο κατηγορηματική διάψευση, ούτε καν αναφορά και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, δημιουργεί έντονες ανησυχίες και πολλά ερωτηματικά.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης να σταματήσει το κρυφτούλι και να ενημερώσει τους Δημότες για το τόσο σοβαρό ζήτημα.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Δε θα επιτρέψουμε η περιβαλλοντικά κορεσμένη Μεγαλόπολη να φορτωθεί και τα επικίνδυνα  ή οποιαδήποτε άλλα απόβλητα.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ