Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Με πρόχειρες επιστολές και οριζόντιες λύσεις το προσφυγικό δεν λύνεται»



Τη μεγάλη του αγωνία για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος από την Κυβέρνηση εξέφρασε με επιστολή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μπαλάφα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι οι εικόνες της περιοχής της Ειδομένης «αποτελούν ντροπή για τη χώρα και τις ανθρωπιστικές αξίες που οφείλουμε να διαφυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού σχολιάζει την προχειρότητα της επιστολής του κ. Υφυπουργού για την αναζήτηση προσωρινών χώρων στέγασης προσφύγων, επισημαίνει ότι «με μαζικές επιστολές σε αυτοδιοικητικούς φορείς με οριζόντιες κατευθύνσεις, ούτε σωστά προσεγγίζεται το πρόβλημα, ούτε λύση ρεαλιστική μπορεί να δοθεί».

Ο κ. Τατούλης καλεί τέλος στην επιστολή του την Κυβέρνηση να αναλάβει ευθύνες και πρωτοβουλίες για το πολυσύνθετο αυτό πρόβλημα και προσκαλεί σε συνάντηση εργασίας τον κ. Υφυπουργό στην έδρα της Περιφέρειας, ώστε «να υπάρξει σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση με την περιφερειακή αρχή, η οποία και σχέδιο διαθέτει και άποψη για το θέμα, με γνώμονα την απαραίτητη εξειδίκευση στις ιδιαιτερότητες της Πελοποννήσου και τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την κρίσιμη στιγμή στη χώρα».