Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΛΑΖΑΝΑ


Από τον τέως Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου , Χαρίλαο Βασ. Λαζανά , λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή 

Του  Χαρίλαου Λαζανά

Αποτέλεσμα εικόνας για χαρίλαος λαζαναςΌταν η ανεπάρκεια, η μικροψυχία και κάποιες ιδεοληψίες επικρατούν στην ηγεσία ενός Δήμου, τότε αυτό που απομένει στους δημότες είναι η προσευχή , ίσως και κάποια λιτανεία για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στο Δερβένι, δεύτερο θέμα που φέρνει η Μείζονα μειοψηφία είναι η απόφαση δημοπράτησης της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου, από την στροφή του Λουτρού προς Βρυσούλες έως και τα Μαύρα Λιθάρια. Το έργο  10.000.000 ευρώ είχε ενταχθεί και επί υπουργίας του Π. Μπεγλίτη αλλά απεντάχθει  λόγω έλλειψης χρημάτων από το Ε.Σ.Π.Α. με βασική δικαιολογία ότι δεν είχε μέχρι τότε δημοπρατηθεί κανένα μέρος του!
Δεκέμβριος του 2014 γίνεται επανένταξη του έργου ως εμπροσθοβαρές ενόψιν του νέου Ε.Σ.Π.Α. από τον τότε υπουργό κ. Ν. Ταγαρά. Ο υπουργός σε επίσκεψή του στην εορτή του Αγ. Ιωάννου στο Δερβένι , κάνει για μια ακόμα φορά σύσταση - προειδοποίηση  στον κύριο Δήμαρχο παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών παραγόντων, για την άμεση δημοπράτηση του έργου, ώστε να αποφύγουμε την απένταξη όπως στο παρελθόν. Να τονίσουμε εδώ ότι η εν λόγω δημοπράτηση δεν  στοιχίζει οικονομικά στον Δήμο, ούτε και έχει την παραμικρή ευθύνη ο Δήμαρχος έναντι του μειοδότη εργολάβου στον οποίο επιστρέφεται η εγγυητική επιστολή εάν τυχόν το έργο δεν  υλοποιηθεί.
Επιστρέφουμε λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23 Φεβρουαρίου 2016. Με την πρόφαση ότι ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΞΕ αμφισβητεί την τυπικότητα της δημοπρασίας εάν δεν έχουν έρθει πρώτα τα χρήματα, ο Δήμαρχος δεν δέχεται την δημοπράτηση του έργου αλλά προτείνει να δημιουργηθεί επιτροπή με τους αρχηγούς των συνδυασμών η οποία να επισκεφτεί τη νέα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
 Δηλαδή <<ράβε- ξήλωνε>>. Ο Δήμαρχος της Νεμέας βέβαια κος Καλαντζής, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ‘Γκουρού’ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοπράτησε από τον Αύγουστο το αντίστοιχο έργο για την Νεμέα. Το έργο της Νεμέας ύψους 11+5 εκατομμυρίων ευρώ προσέλκυσε πλήθος εργολάβων και  μάλιστα μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία INTRAKAT του κυρίου Κόκκαλη !!! ο νοών νοείτω!
Οι ιδεοληψίες όμως του ανεκδιήγητου Διευθυντή της ΔΕΥΑΞΕ, που επιπλέον- εμμέσως πλην σαφώς- μας ειρωνεύεται  ότι είμαστε κορόιδα του πρώην υπουργού  καθώς τα έργα αυτά ήταν προεκλογικό κόλπο, έδωσαν την αφορμή που ζητούσε ο Δήμαρχος. Ο τελευταίος με κουτοπόνηρο τρόπο προσπάθησε να υποβαθμίσει τις προγενέστερες ενέργειες στις οποίες ήταν απών και πρότεινε την επανεξέταση του όλου θέματος με την επίσκεψη στο Υπουργείο και αυτόν σε θέση ηγέτη. Μάταια προσπάθησε να εξηγήσει ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κος Δούσκας, με αδιάσειστα στοιχεία, ότι η δημοπράτηση  θα δημιουργούσε πλεονέκτημα σε περίπτωση που οι πιστώσεις του νέου Ε.Σ.Π.Α. είναι περιορισμένες. Τώρα πια είναι υπόλογοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ειδικά οι Ευρωστίνιοι οι οποίοι  << πήραν γραμμή>> να καταψηφίσουν. Βλέπετε όμως ήταν εν αναμονή ανασχηματισμού και η αντιμισθία του Αντιδημάρχου τους έκανε ευάλωτους. Αλλά και τους άλλους συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας να τους χαιρόμαστε που σιγοντάροντας τις εμμονές του Διευθυντή της ΔΕΥΑΞΕ, περιμένουν ότι έτσι θα αναβαθμιστούν οι δικοί τους τοπικοί βουλευτές συμπράττοντας  και αποτελώντας το ‘δεκανίκι’ του Δημάρχου, για μια ακόμη φορά.
Τέλος, εύχομαι ολόψυχα, και στους μεν και στους δε, καλή επιτυχία αλλά ουαί και αλλοίμονό τους εάν καταφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.



ΔΕΡΒΕΝΙ       07/03/2016