Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τρομοκρατία: Να φύγουν άμεσα από την Τουρκία συστήνει στους πολίτες του το Ισραήλ

Τρομοκρατία: Να φύγουν άμεσα από την Τουρκία συστήνει στους πολίτες του το Ισραήλ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν "το ταχύτερο δυνατό". 



Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από ένα "πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής σε αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται εκεί, να φύγουν το ταχύτερο δυνατό", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί.
Την επομένη της επίθεσης, το Ισραήλ είχε συστήσει στους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή.
Οι ισραηλινές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες προχώρησαν από τότε σε μια νέα εκτίμηση της κατάστασης. Η επίθεση της 19ης Μαρτίου "φέρνει στο φως την απειλή του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) εναντίον των τουριστών και αποδεικνύει την αυξημένη ικανότητα (του ΙΚ) να πραγματοποιεί νέες επιθέσεις", αναφέρει η ισραηλινή κυβέρνηση.
"Τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία εξακολουθούν να ετοιμάζουν νέες επιθέσεις εναντίον τουριστών, περιλαμβανομένων και Ισραηλινών", ανέφερε.
Οι τουρκικές αρχές είχαν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση της 19ης Μαρτίου στο ΙΚ και είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, ένας Τούρκος που είχε διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.
Ο τελευταίος ανατινάχθηκε σε έναν δρόμο από τον οποίο περνούν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί, από τους οποίους οι δύο είχαν και την αμερικανική υπηκοότητα, και ένας Ιρανός, και τραυματίστηκαν περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως ξένοι.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ